Прес-центр16 cічня 2019, 10:01

На Попаснянщині впроваджено проект зі створення громадського центру для дітей, сім'ї, та молоді

У Попаснянської райдержадміністрації відбулась робоча зустріч із представниками організації  Save the Children щодо оцінки ситуації та потреб у районі, і можливого створення громадського центру для дітей, сім'ї, та молоді. 

Міжнародна гуманітарна організація Save the Children займається захистом прав дітей по всьому світу. Працюючи у Луганській та Донецькій областях, організація неодноразово впроваджувала локальні проекти соціального спрямування, допомагаючи дітям які постраждали внаслідок конфлікту.

На початку зустрічі менеджер з операційної діяльності програм Save the Children Валентина Балбекова детально розповіла  напрями діяльності організації, проекти, котрі було впроваджено за підтримки міжнародних донорів в Донецькій області та цільовими групами, на які спрямовані ці проекти.

У 2019 році керівництво організації Save the Children вирішило започаткувати проект зі створення громадського центру розвитку для дітей, сім'ї та молоді в Луганській області, спираючись на позитивний досвід створення таких центрів у Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Тому у ході зустрічі сторони обговорили необхідні умови з впровадження проекту, можливе місце розташування центру та домовилися найближчим часом зустрітися для огляду потенційного приміщення.

Слід зазначити, що за останні роки в Попаснянському районі було реалізовано чимало проектів за підтримки міжнародних благодійних організацій, які допомогли жителям району у вирішенні побутових та соціально-психологічних проблем.