Прес-центр15 cічня 2019, 15:01

На Сватівщині планують розвивати реальний сектор економіки

Створення умов для соціально-економічного розвитку і формування сприятливого середовища в громаді – одне з головних завдань, що ставить перед собою керівництво Сватівського району. Це відображено у Плані перспективного розвитку Сватівського району на 2019-2021 роки, який перебуває на етапі публічних обговорень громадськості.

У ньому, зокрема, заплановано низку проектів, пов’язаних з розвитком реального сектору економіки. Серед них – закупівля обладнання для виробництва сирокопченої ковбаси та реконструкція приміщень, придбання обладнання для лінії з виробництва майонезу, реконструкція тваринницького приміщення для великої рогатої худоби, придбання бджілосімей тощо. Реалізація цих проектів у окремих підприємствах дасть можливість створити додаткові робочі місця та підвищити потужність виробництва.

Керівництво району розуміє: громадяни чекають на тривале економічне зростання. Децентралізація сприятиме появі додаткових коштів у громад, тому ці кошти необхідно конвертувати у перспективні проекти та якісні робочі місця.

«У реальному секторі економіки Сватіського району щороку створюється більш ніж 120 нових робочих місць. Це не лише відкриття власної справи фізичними особами, це і нові робочі місця в органах місцевого самоврядування, на підприємствах сільського господарства», – зауважив голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров під час виступу на районній Раді регіонального розвитку.

За його словами, воєнні дії на території Луганської та Донецької областей значно вплинули не лише на обсяги продукції, що виробляється сватіськими промисловими підприємствами, бо основні споживачі залишилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території, а й  на логістику та асортимент продукції. Голова РДА висловив сподівання, що, орієнтуючись на західні ринки, сватівські виробники знайдуть нових партнерів та залучать додаткові інвестиції та ресурси.