Прес-центр2 cічня 2019, 09:01

На завершальному етапі будівництво трьох амбулаторій області

У рамках реалізації заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, минулоріч була розроблена проектно-кошторисна документація для будівництва 11 амбулаторій, отримані містобудівні умови і позитивні висновки експертизи проектно-кошторисна документація.

У вересні проведено тендерні торги на визначення генеральних підрядників будівництва, акцептовано 11 тендерних пропозицій та укладено договори будівельного підряду.

Також подано 11 повідомлень про початок виробництва робіт до Інспекції ДАБК.

По дев’яти амбулаторіям повністю виконані роботи з улаштування фундаментів та ведуться роботи з кладки стін, по трьом з них – вже на завершальному етапі.

По двом амбулаторіям триває улаштування фундаментів: у с. Колядівка Новоайдарського району та с. Чмирівка Старобільського району.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості» від 06.12.2017 № 983 Луганській області розподілена субвенція у розмірі 109425,6 тис. гривень.

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2018 р. № 187 затверджено перелік проектів та заходів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. До названого переліку, зокрема, потрапили 11 амбулаторій на Луганщині.