Прес-центр17 cічня 2019, 17:01

Обговорено перспективи добровільного приєднання громад до ОТГ області

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з сільськими, селищними головами об’єднаних територіальних громад, в яких відбулися перші місцеві вибори.

Захід відбувся сьогодні у Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Під час зустрічі обговорено перспективу подальшого приєднання громад до деяких ОТГ протягом 2019 року та проблемні питання, які можуть виникнути під час цього процесу.

Відповідно до перспективного плану області сьогодні близько 20 сільських, селищних громад можуть приєднатися до  Новопсковської, Білокуракинської, Троїцької, Красноріченської, Нижньодуванської, Лозно-Олександрівської селищних, Чмирівської сільської об’єднаних громад.

Вирішено активізувати роботу у цьому напрямі шляхом проведення виїзних робочих зустрічей в громадах з депутатами  рад, мешканцями, для проведення інформаційно-просвітницької роботи, надання методичної допомоги з цих питань органам місцевого самоврядування.

Слід зазначити, відповідно до змін, внесених до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у 2017 році у громад, які не об’єдналися протягом 2015-2017 років, з’явилась можливість добровільного приєднання до суміжної ОТГ, визнаної спроможною, та яка, відповідно до перспективного плану формування територій громад області, належить до цієї ОТГ.

За такою процедурою протягом 2017-2018 років Тимошинська сільська громада Білокуракинського району приєдналась до Білокуракинської ОТГ, а Заайдарівська  -  до Новопсковської ОТГ.