Прес-центр16 cічня 2019, 18:01

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Олексій Леонов

Надання якісних комунальних послуг є складовою частиною у формуванні сприятливого соціального середовища в громаді. Саме тому одним із пунктів у проекті Плану розвитку територій об’єднаних територіальних громад Білокуракинського району на 2019-2021 роки запропоновано придбання техніки для комунального підприємства Лозно-Олександрівської селищної ради.

Як зазначив Лозно-Олександрівський селищний голова Олексій Леонов, втілення проекту «Оптимізація надання комунальних послуг по обслуговуванню населення шляхом придбання матеріально-технічної бази для КП «Сількомунгосп – Лозно-Олександрівської селищної ради» позитивно вплине на розвиток комунальної інфраструктури та сприятиме поліпшенню стану доріг у громаді.

Для реалізації проекту необхідно 5,1 млн грн. Його було подано на конкурс Державного фонду регіонального розвитку.

«Лозно-Олександрівська громада знаходиться на стадії активного розвитку та лише починає повноцінно функціонувати. Для громади важливим є вирішення ряду питань, серед яких капітальний ремонт автодоріг по населених пунктах громади, реконструкція водопроводів у селах Мирне, Гладкове та Солідарне, капітальний ремонт адміністративних будівель та будинків культури», – зауважив Лозно-Олександрівський селищний голова Олексій Леонов, коментуючи План перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки.

Лозно-Олександрівська  територіальна громада була утворена в лютому 2018 року внаслідок об'єднання Лозно-Олександрівської селищної ради та двох сільських рад – Мирненської та Солідарненської.

«За недовгий час існування об’єднаної громади відбулися активні зміни на краще. Зокрема, було запущено хлібопекарню, встановлено дитячі майданчики в селах Мирне та Солідарне, проводиться підготовка встановлення вуличного освітлення на території 9 населених пунктів», – проілюстрував підсумки 2018 року голова громади.

На території громади функціонують 3 школи, 2 дитячих садочка, амбулаторія, 3 ФАПа, станція швидкої допомоги. Населення громади становить близько 2,5 тис осіб.

Нагадаємо, 12 листопада 2018 року в місті Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка, за участі керівництва країни, областей, районів та ОТГ відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку. На Раді регіонального розвитку Петро Порошенко поставив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. Також Президентом України дано доручення провести Ради регіонального розвитку на місцях. 30 листопада 2018 року підтримуючи ініціативу Президента України виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів обласну Раду регіонального розвитку на якій представив звіт про розвиток Луганської області за 2014-2018 роки, а також представив план розвитку території Луганщини на 2019-2021 роки, який має стати частиною ініційованого Президентом єдиного плану розвитку України.