Прес-центр6 лютого 2018, 15:02

Область очікує понад 400 мільйонів гривень на реалізацію проектів за рахунок держфонду регіонального розвитку, – брифінг

Про стан реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які реалізовувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в минулому році, та перспективи на 2018 рік сьогодні, 6 лютого, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він відзначив, що торік об’єм коштів, що надійшли в область з державного бюджету – а це ДФРР, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, а також субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад – склав більше 300 млн гривень.

Зокрема, за рахунок ДФРР – 238,5 млн гривень, 60,5 млн гривень – так звана субвенція соцекономрозвитку, 16,2 млн гривень – на розвиток ОТГ.

Остання надається тільки тим ОТГ, де вже відбулися перші вибори, тобто громада виконує свою діяльність. І якщо протягом значної частини 2017 року в області нараховувалися три таких громади, то на сьогодні їх вже вісім. Тож, наразі Луганщина очікує значно більший обсяг фінансування на 2018 рік за цією субвенцією.

Стосовно коштів ДФРР Сергій Медведчук зауважив, що у порівнянні з останніми роками їх об’єм для Луганщини поступово збільшувався.

До речі, очікується, що зросте цей показник і у 2018 році – індикатив складе порядку 400 млн 100 тис. гривень.

За результатами 2017 року, незважаючи на трагічні події останніх років в області, освоєння коштів ДФРР склало понад 72 %.

Втім, запевнив Сергій Медведчук, обласна влада провела відповідний аналіз. І вже невдовзі буде представлена так звана «дорожня карта» реалізації проектів на території області, проводитимуться відповідні семінари і тренінги щодо проблематики проведення тендерних торгів.