Прес-центр29 cічня 2019, 16:01

Перспективний план розвитку Луганщини на 2019-2021 роки формується з урахуванням побажань територій, – Сергій Медведчук

Проекти, що увійшли до перспективних планів розвитку територій на 2019-2021 роки, можна реалізувати завдяки середньостроковому плануванню. Про це розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 29 січня.

«Виконуючи доручення Президента України, ми формуємо Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки. Він формується з урахуванням побажань територій та місцевих органів влади. Протягом останнього місяця ми провели зустрічі з усіма адміністративно-територіальними одиницями – містами, районами, об’єднаними територіальними громадами. Побажань вони мають багато, і це добре. Завдання облдержадміністрації – надати усю можливу допомогу для реалізації запропонованих проектів», – зауважив Сергій Медведчук.

За його словами, проекти, що запропоновані до перспективних планів розвитку, повинні відповідати стратегіям розвитку територій.

«Разом з територіями ми будемо вишукувати можливості втілення проектів. Державна допомога на їх реалізацію може надаватися в межах Державного фонду регіонального розвитку, різних державних програм, що діють у Луганській області, субвенцій. Ці кошти не безмежні, але проекти можливо реалізувати якраз за допомогою середньострокового планування», – додав директор Департаменту.

Сергій Медведчук також відзначив, що багато із проектів, запропонованих до перспективних планів, є інфраструктурними. Це головним чином зумовлене необхідністю відбудови Луганської області, особливо районів, яких торкнулися воєнні дії.

Нагадаємо, 12 листопада 2018 року Президент України Петро Порошенко провів щорічну Раду регіонального розвитку. Глава держави доручив представникам влади всіх рівнів розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

Ради регіонального розвитку як консультативно-дорадчі органи утворені у кожному районі Луганської області. На їх засіданнях будуть підбиті підсумки роботи та затверджені плани розвитку територій. На їх основі буде сформований Перспективний план розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки. Він має стати частиною єдиного перспективного Плану розвитку України, ініційованого Президентом України Петром Порошенком.