Прес-центр14 лютого 2019, 17:02

Перспективний план розвитку Новопсковщини охоплює ключові сфери життя району, – Людмила Латишева

«Конструктивний підхід до вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад повинен ґрунтуватися на баченні перспектив розвитку району, що є запорукою співпраці усіх його ланок та подальшого соціально-економічного розвитку в усіх населених пунктах», – зазначила голова Новопсковської райдержадміністрації Людмила Латишева, коментуючи Перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки.
Протягом грудня 2018 року – січня 2019 року були проведені обговорення щодо плану розвитку як окремих територій Новопсковського району так і медицини, освіти, соціального захисту в цілому. Район визначився у своїх перевагах та пріоритетах, на основі яких на дорожній карті з’являться першочергові об’єкти, що й стануть маркерами розвитку.
«Зараз медична галузь перебуває в процесі реформування, і з 2019 року розпочався її другий етап – реформа вторинної ланки. Тож з метою реалізації загальнодержавної Концепції реформування медичної сфери на місцевому рівні протягом 2019-2021 років планується реалізувати 10 проектів. Зокрема, йдеться про переоснащення та створення нових відділень на базі Новопсковського РТМО, будівництво сільських амбулаторій та забезпечення житлом лікарів району», – прокоментувала Людмила Латишева.
Перспективний план, за її словами, враховує й інші державні реформи, які реалізуються в країні. Так, однією з основних засад реформування є створення сучасного освітнього середовища. Для забезпечення доступності до якісних освітніх послуг дітей у сільській місцевості планується створення опорних закладів на базі трьох шкіл. Важливим питанням є енергоефективність будівель шкіл. З метою створення комфортних умов для перебування учасників освітнього процесу передбачається проведення енергозберігаючих заходів.
«Агропромисловий комплекс є однією з провідних галузей економіки району, стан справ якого впливає на рівень та якість життя населення. Тому протягом найближчих трьох років планується розвиток підприємств у цій галузі: створення лінії з переробки молока, цеху з виробництва вівсяних пластівців, збільшення поголів’я корів», – зазначила очільниця району.
Також до Перспективного плану розвитку Новопсковщини увійшли проекти з відновлення мережі автомобільних доріг, реконструкції мережі вуличного освітлення, будівництва Центрів безпеки та дитячого будинку сімейного типу. Виконання пунктів плану надасть можливість покращити інвестиційний потенціал та підвищить рівень економіки району.
Перспективний план розвитку Новопсковського району на 2019-2021 роки було ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку.