Прес-центр24 квітня 2018, 11:04

Працівники служби зайнятості навчались протидіяти торгівлі людьми та скринінгу

Днями Луганщина була шокована від повідомлення поліції про виявлений факт незаконного позбавлення волі та катування людей в м.Рубіжному.

Враховуючи збільшення кількості злочинів, пов’язаних із нелегальною трудовою міграцією, торгівлею людьми та експлуатацію дитячої праці, облдержадміністрація долучилась до Проекту «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скринінгу».

Проект реалізується Регіональним правозахисним соціально-освітнім центром «Жінки Донбасу» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Перші тренінги для спеціалістів Луганської обласної служби зайнятості відбулись 16-17 квітня у м. Сєвєродонецьку. Зокрема, учасники заходу опановували навички ідентифікації постраждалих та вивчали алгоритм дій з їх перенаправлення.

«Сподіваюсь, що інтерактивні заняття, з наведенням реальних прикладів з життя та власних напрацювань представників МОМ та центру «Жінки Донбасу», були легкими для сприйняття, а отриманий інструментарій буде активно впроваджуватись в майбутньому у роботі з клієнтами служби зайнятості. Адже багато людей знають про проблему торгівлі людьми з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, білбордів, але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більш не може припустити, що це станеться саме з ним», – зазначила Лілія Ковешнікова, керівниця РПСОЦ «Жінки Донбасу».