Прес-центр18 квітня 2018, 09:04

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 100-річчя Українського Товариства Червоного Хреста

Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас з ювілеєм Українського Товариства Червоного Хреста.

Рівно сто років тому, 18 квітня 1918 року, під час Першої Світової війни Товариство Червоного Хреста почало працювати в Україні. Біля витоків організації стояли українські медики та вчені.

Зі здобуттям Україною незалежності спілка була перетворена на самостійне Товариство Червоного Хреста України, яке 29 вересня 1993 року стало членом міжнародного руху Червоного Хреста та Півмісяця, а також було визнано рішенням ІХ сесії Генеральної Асамблеї Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що відбулася з 25 по 28 жовтня 1993 року у м. Бірмінгемі (Велика Британія).

За часів незалежної України Червоний Хрест об’єднав близько 15 мільйонів ентузіастів. Його члени не залишились байдужими до проблем Чорнобильської трагедії, до врегулювання збройного конфлікту в Придністров’ї. Сьогодні Товариство Червоного Хреста самовіддано допомагає постраждалим унаслідок російської агресії жителям Донецької і Луганської областей.

Глибоко вдячний усім тим, для кого милосердя стало покликанням і справою життя, хто не залишився байдужим до чужого горя!

Нехай в Україні і в усьому світі настане мир і процвітання!

 

З повагою

голова облдержадміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                  Юрій ГАРБУЗ