Прес-центр2 cічня 2019, 16:01

Провідним і перспективним спортсменам Луганщини призначено обласні стипендії

Загалом 58 провідних та перспективних спортсменів отримають обласні стипендії у І півріччі 2019 року.

Відповідне розпорядження підписав виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Згідно з документом, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в області, стипендія у розмірі 2965 гривень призначена дев’ятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту. Серед них учасники літніх Олімпійських ігор 2016 року, чемпіонатів Європи з важкої атлетики та стрибків у воду, кубку світу зі спортивної гімнастики.

По 1390 гривень отримають 32 перспективні спортсмени з олімпійських видів спорту. Це переможці та призери чемпіонатів та кубків України зі стрибків у воду, спортивної гімнастики, важкої атлетики, велосипедного спорту, греко-римської боротьби, легкої атлетики, боксу.

П’ять провідних спортсменів зі складу збірних команд України з неолімпійських видів спорту матимуть стипендію у розмірі 2409 гривень. Вони є переможцями та призерами європейських та світових першостей з пауерліфтингу, військово-спортивних багатоборств, плавання у ластах.

Володарі стипендії у сумі 2965 гривень – чотири провідні спортсмени з інвалідністю, які є переможцями та призерами Дефлімпійських ігор, що відбулися у 2017 році.

Вісім перспективних спортсменів з інвалідністю – переможці та призери кубків світу та всеукраїнських змагань із пауерліфтингу, легкої атлетики, плавання, греко-римської боротьби – отримають стипендію у 1390 гривень.

Вітаємо!