Прес-центр18 квітня 2018, 14:04

Ремонтуються автошляхи з інтенсивним й навантаженим рухом

Наразі дорожники Луганщини проводять роботи з ліквідації аварійних місць. На замовлення обласної Служби автомобільних доріг працюють філії ДП «Луганський облавтодор».

При ремонтах дорожнього покриття у Старобільському та Новопсковському районах застосовується метод холодного фрезерування, контролюється якість суміші, рівність покриття, спряження ділянок з існуючим покриттям.

Гарячу асфальтобетонну суміш постачає асфальтобетонний завод у Старобільську. На черзі відкриття таких заводів у Кремінній, Білокуракиному та Біловодську.

Загалом запуск усіх асфальтобетонних заводів дозволить вийти на планові показники поточного аварійного ремонту в 1000-1500 кв. м щоденно.

Серед доріг загального користування державного значення особлива увага приділяється автошляхам з найбільш інтенсивним й навантаженим рухом та на найбільш проблемних ділянках автодоріг.

Як заявив голова обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, цьогоріч на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення передбачено виділити 140 млн гривень, а на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг загального користування державного значення – понад 130 млн гривень.

Наразі ж, зокрема, «Новопсковський райавтодор» працює на дорозі Т-13-02 км 53+00 – 54+00. Надалі роботи продовжаться на цьому ж шляху, але у зворотному напрямку – від границі району в напрямок райцентру.

Співробітники філії «Старобільська дорожньо-експлуатаційні дільниця» виконують ремонт на автодорозі  Н-26 км 198+900, 199+00.

Кількість та розміщення бригад може змінюватись у зв’язку з виробничими потребами.

Додамо, що першочергове завдання дорожників, яке доводить «Укравтодор»  – до 1-го травня ліквідувати ямковість на міжнародних трасах, до 1-го червня забезпечити безаварійний проїзд національними та територіальними автошляхами.