Прес-центр15 cічня 2019, 14:01

Спільна робоча поїздка Міністрів закордонних справ України та Словаччини до Луганської області

15-16 січня в Україні з робочим візитом перебуває Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки, Діючий голова ОБСЄ у 2019 році, Мірослав Лайчак.

Основна мета візиту – забезпечення подальшого активного залучення ОБСЄ до міжнародних зусиль з врегулювання російсько-українського конфлікту та відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, надання політичної підтримки підвищенню ефективності функціонування головного активу ОБСЄ в зоні конфлікту – Спеціальної моніторингової місії.

В рамках візиту 16 січня відбудеться спільна робоча поїздка Міністра Павла Клімкіна та Міністра, Діючого голови ОБСЄ, Мірослава Лайчака до Луганської області, де заплановані відвідання ними КПВВ «Станиця Луганська» з метою ознайомлення із безпековою ситуацією на лінії розмежування, зустріч у м. Сєвєродонецьк з керівництвом Луганської облдержадміністрації, відвідування в м. Лисичанськ Луганської обласної дитячої клінічної лікарні і передача гуманітарної допомоги від Словацької Республіки.

Діючий голова ОБСЄ М. Лайчак також візьме участь у брифінгу з питань безпеки СММ ОБСЄ в Україні та зустрічі зі словацькими спостерігачами СММ ОБСЄ в Україні.

Акредитація на заходи за участі представників ЗМІ проводиться Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією 15 січня до 18:30 за телефоном: +38 095 029 4496.