Прес-центр10 cічня 2019, 14:01

Творчий колектив Луганського академічного музично-драматичного театру номінований на Премію імені Лесі Українки

Державний комітет телебачення і радіомовлення України опрацював пропозиції, які надійшли на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, та передав їх на розгляд Комітету з присудження премії.

Так, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр з виставою «Як врятувати Мережину» буде змагатися у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва». Автор сценарію – дитяча письменниця, драматургиня, художниця Лана Ра (творчий псевдонім Світлани Конощук).

Також, у цій номінації змагатимуться ще п’ять українських театральних колективів.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» за здобуття премії 2018 року змагатимуться 43 твори сучасних авторів.

Крім цього, 13 робіт надійшло від художників та ілюстраторів книжок. Їх творчість будуть оцінювати у  номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва». 

На здобуття премії у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» висунуто одну роботу – анімаційний фільм «Причинна» кінокомпанії «МаГіКа-фільм».

З повним переліком робіт, висунутих на здобуття Премії імені Лесі Українки, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням: http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=152713&cat_id=....

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо здійснює організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження Премії імені Лесі Українки. В установленому порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.