Прес-центр20 квітня 2018, 16:04

У минулому році за кошти облбюджету придбано 34 спеціалізовані медичні автомобілі

Одним із питань, що розглядалось на засіданні колегії – виконання Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров’я області на 2017 рік».

Доповідачем виступив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський.

Він зазначив, що в минулому році голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації затвердив проект Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров’я області на 2017 рік» у якості Програми.

Так, у 2017 році для комунальних установ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міст і районів області придбано 29 спеціалізованих автомобілів, а також п’ять – для обласних лікарень. А саме: для Луганського комунального закладу «Обласний центр медико-соціальної експертизи», Сватівської і Лисичанської обласних психіатричних лікарень, Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІД та  Лисичанського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

З обласного бюджету на ці цілі витрачено 6,4 млн гривень.

Під час колегії директор Департаменту Валентин Шкорубський зазначив, що придбання цих автомобілів дало змогу підвищити рівень забезпеченості Центрів первинної медико-санітарної допомоги автотранспортом на 14,5 %, а в обласних лікувальних закладах на 8 %.

«Це дало змогу покращити якість медичного обслуговування населення області, особливо у віддалених населених пунктах. Я вважаю, що виконання запланованих заходів досягнуло своєї мети, пропоную Програму вважати виконаною», – підкреслив він.