Прес-центр23 лютого 2018, 15:02

У Сєвєродонецьку фахівцями інституту ім. М.М. Амосова безкоштовно обстежено понад 120 пацієнтів з вадами серця

Сьогодні, 23 лютого, спеціалісти Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова провели консультативно-діагностичний огляд 128 пацієнтів з Луганщини.

Обстеження проводилися у Сєвєродонецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичному поліклінічному відділенні №1 Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні.

До фахівців з Києва звернулися жителі області з вродженими та набутими вадами серця, порушеннями ритму та провідності, ті, хто потребує імплантації штучних водіїв ритму, а також люди з важкими формами ішемічної хвороби серця, яким показано аортокоронарне шунтування.

Через відсутність необхідного обладнання та кардіологічної служби, у зв’язку з тим, що частина області наразі тимчасово непідконтрольна українській владі, багато з цих пацієнтів вимушені були звертатися за даними видами медичної допомоги до інших регіонів.

У 2016 році цю ситуацію взяв на контроль голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

І вже у тому ж році Департаментом охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації були укладені відповідні договори про співпрацю з кардіохірургічними клініками України, у тому числі з інститутом імені М.М. Амосова.

Сьогодні до складу групи кардіохірургів увійшли вісім фахівців.

Усього за день вони оглянули 128 пацієнтів з хворобами серцево-судинної системи, які потребують кардіохірургічного втручання або перенесли в минулому операції на серці. З них 65 дітей, у тому числі з Луганського обласного будинку дитини.

За підсумками консультативно-діагностичного огляду спеціалістами відібрані хворі для подальшого оперативного лікування на базі Інституту.

Крім цього, фахівцями цієї установи проведена науково-практична конференція для місцевих лікарів кардіологів, акушерів-гінекологів, сімейних лікарів та педіатрів, на якій йшлося про проблеми та досягнення у галузі кардіохірургії.