Прес-центр14 cічня 2019, 14:01

Важливо: минулоріч на Луганщині для дітей-сиріт придбано 50 квартир, п’ять будинків та один житловий будинок сімейного типу

Загальна сума використаних коштів субвенції з державного бюджету становить 15097,3 тис. гривень.

Зокрема,

у м. Лисичанськ придбано 21 квартиру;

м. Рубіжне – 6 квартир;

Біловодському районі – 3 квартири;

Білокуракинському – 2 будинки та 1 квартира,  

Кремінському – 1 будинок і 6 квартир;

Міловському – 1 квартира;

Новоайдарському – 1 квартира;

Новопсковському – 1 квартира;

Попаснянському – 1 будинок ДБСТ, та 3 квартири;

Сватівському – 1 будинок, 1 квартира; 

Станично-Луганському – 1 будинок;

Старобільському – 4 квартири;

Троїцькому – 2 квартири.

Також в 2018 році у Лисичанську за рішеннями міської ради п’ять осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали оселю з житлового фонду міста.

Білокуракинською селищною радою придбано житловий будинок для особи з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування за кошти місцевого бюджету.

Троїцькою селищною радою проведено поточний ремонт житлового приміщення, яке на праві власності належить дитині-сироті, дитині позбавленої батьківського піклування за кошти місцевого бюджету.

Нагадаємо, що минулого року для Луганській області надійшла субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа в обсязі 15 472,1 тис. гривень.

Окрім того, Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.