Прес-центр18 квітня 2018, 10:04

Віковий шлях милосердя: Товариству Червоного Хреста України виповнюється 100 років

Сьогодні, 18 квітня, найвідоміша в країні гуманітарна організація – Товариство Червоного Хреста України відзначає 100-річний ювілей своєї діяльності.

Вікова історія роботиТовариства насичена багатьма шляхетними вчинками і справами, спрямованими на допомогу найуразливішим громадянам та постраждалим від надзвичайних ситуацій та збройних конфліктів.

У 20-ті роки, коли почало діяти  Український Червоний Хрест, були створені численні протитуберкульозні диспансери, станції по боротьбі з малярією, амбулаторії, будинки для безпритульних. Почали працювати 119 медичних, 206 профілактичних і дитячих установ. Було відкрито 400 аптек, магазинів, санаторій і піонерський табір «Артек».

У Луганській області Червоний Хрест почав свою активну діяльність з 1922 року.

Сьогодні на Луганщині функціонує обласна організація Товариство Червоного Хреста України, яку очолює Ольга Кудаєва. Вона понад 30 років свого життя присвятила наданню допомоги нужденним та знедоленим.

За вагомий внесок у розвиток громадянського суспільства, проявлені співчуття, доброту та милосердя була нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеню та удостоєна звання «Заслужений працівник соціальної сфери».

Ольга Кудаєва зазначає, що доброта, милосердя, співчуття – це ті риси, які  повинні бути у працівника Червоного Хреста. Адже торкнутися серцем чужої біди – означає зробити її своєю та обов’язково допомогти. 

Починаючи з 2014 року і по цей час, обласна організація Товариство Червоного Хреста України працює в особливих умовах, обумовлених бойовим діям на Сході України. Основна увага зосереджується на наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам, допомоги медичним установам, навчанні громадян навичкам першої допомоги, підготовки волонтерів для загонів швидкого реагування Червоного Хреста.

За цей період Товариством надано допомогу 1,2 млн переселенцям на суму 505 млн гривень і лікарняним закладам – на 86 мільйонів гривень.

«Головне завдання Товариства – надати допомогу тим, хто її потребує, хто потребує нашої уваги і турботи», – вважає Ольга Кудаєва.