Прес-центр26 лютого 2018, 13:02

Змінимо країну разом: Школярі та педагоги зі Львівщини проводжали зиму на Білокуракинщині

Цими вихідними у Білокуракинському районі відбулися святкування проводів зими. Участь у концертній програмі взяли учні та педагоги Бродівської гімназії, що на Львівщині. Візит гостей став можливим завдяки реалізації програми міжрегіонального співробітництва між Луганською, Львівською та Тернопільською областями «Змінимо країну разом», ініційованої головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Десять учнів зі Львівської області у супроводі педагогів здійснили візит-відповідь на різдвяну поїздку юних білокуракинців до Галичини.

За словами освітян із Західної України, бажаючих відвідати Луганщину учнів гімназії було так багато, що довелося влаштовувати відбір за шкільною успішністю. Викладачі розповіли, що були приємно вражені гостинністю та щирістю білокуракінців.

Богдана Булишин, вчителька української філології Бродівської гімназії розповіла наступне: «Я дуже давно хотіла сюди приїхати, бо багато чула про традиції та культуру Луганської області. Наші діти цікавляться станом речей у нашій державі та хочуть спілкуватися зі своїми однолітками зі Сходу. Переконана, що програма обміну між Луганською та Львівськими областями повинна продовжуватися та розширюватися у культурній, медичній сфері. Спілкування між регіонами об’єднує та формує спільну думку, а коли ми єдині – ми сильні!»

Спілкуючись з журналістами, діти з Галичини зазначили, що тут вони знайшли нових друзів та взяли участь у краєзнавчих конкурсах-квестах.

Крім того, дітлахи зустрілися зі своїми земляками-військовослужбовцями з Бродівщини, які служать на Луганщині.

Делегація зі Львівщини перебувала на Білокуракинщині протягом чотирьох днів (з 23 по 26 лютого). Програма візиту була дуже насиченою та містила не лише розваги, а й можливість познайомити гостей з усіма формами освіти та кращим педагогічним досвідом. Так, діти та їхні вчителі відвідали загальноосвітні навчальні заклади Білокуракинського району, взяли участь у спортивних змаганнях, поетичному конкурсі, познайомилися з проектом «Демократична школа» та з особливостями роботи туристичного гуртка. Завітала делегація до недільної школи в Свято-Тихонівському храмі (смт Білокуракине).

Нагадаємо, що проект «Змінимо країну разом» передбачає міжрегіональне співробітництво у професійно-технічній, культурній, соціальній та інших сферах. Протягом 2016-2017 років в рамках проекту 150 освітян та 22 працівника культури з Луганщини та Львівщини взяли участь у професійних обмінах, більше 500 дітей відвідали Західну Україну з метою відпочинку та оздоровлення. Постійно відбуваються культурно-мистецькі заходи в обох областях за участі представників зі Сходу та Заходу.