Архів новин

22 мая 2020

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 58 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,59 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 58 вибухонебезпечних предметів, а саме: 30 снарядів, 23 мінометні міни, п’ять  гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Луганщина попрощалася із легендарним комбатом Сергієм Губановим

У глибокій скорботі перед пам’яттю героя схилили голови його бойові побратими з батальйону «Луганськ-1», усі хто пліч-о-пліч пройшов із ним бойовий путь довжиною у шість років. Віддати останню шану Сергію Губанову особисто прибули Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, Генерал поліції 1-го рангу Сергій Князев, керівники силових відомств та органів влади.

Платникам податків області повернуто майже 16 млн гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За 4 місяці 2020 року платники податків Луганщини подали 36 заяв про повернення суми бюджетного відшкодування на розрахунковий рахунок в банку. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 36,2 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 43 заяви на загальну суму 75,3 млн гривень, повідомили в Головному управлінні ДПС у Луганській області.

За результатами перевірок поданих заяв встановлено завищення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку на 5 млн гривень.

Аграрії отримають компенсації за втрату посівів через посуху

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України готує допомогу аграріям, у яких на підприємствах постраждали посіви через посуху. Про це було повідомлено під час селекторної наради під головуванням заступника Міністра Тараса Висоцького.

У нараді взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко та директор Департаменту агропромислового розвитку Сергій Хлякін.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 43 осіб.

З них одужали – 33; лікуються – 10 (4 – на стаціонарі, 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 9:00 22 травня в Україні 20148 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 588 летальних, 6585 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 442 нові випадки.

Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України полковнику поліції Сергію Губанову

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» полковнику поліції Сергію Губанову, який загинув, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Відповідний указ Глава держави підписав 21 травня.