Архів новин

21 мая 2020

Олега Клименчукова призначено головою Кремінською райдержадміністрації

Президент України своїм розпорядженням від 21 травня №333/2020-рп призначив головою Кремінської районної державної адміністрації Клименчукова Олега Володимировича.

26 травня на Луганщині відбудеться VI Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку онлайн

Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України вже шостий рік поспіль об’єднує громаду, владу, бізнес та засоби масової інформації, щоб привернути увагу до сталого розвитку,  соціальної активності в регіонах та об’єднати зусилля для ефективного розвитку молодіжної, соціальної  політики, волонтерського руху  та корпоративної соціальної відповідальності.

Затверджено графік ЗНО-2020: основна сесія відбудеться 25 червня – 17 липня, результати оголосять до 29 липня

Міністерство освіти і науки України затвердило оновлений графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році. Відповідні зміни до календарного плану підготовки та проведення ЗНО оприлюднено

 на сайті МОН.

Згідно з графіком, тестування відбудуться у такі дати:

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено сім вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,03 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах, містах Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено чотири вибухонебезпечних предмети, а саме: одну мінометну міну, одну гранату й два інженерних боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В Держархіві області наразі повністю оцифровано 38 архівних фондів

Сьогодні, 21 травня, відбулось засідання колегії Державного архіву Луганської області за участю заступника голови обласної державної адміністрації Катерини Безгинської.

Підприємства Луганщини сплатили понад 10 мільйонів гривень екологічного податку

За січень-квітень 2020 року платники податків Луганщини перерахували до зведеного бюджету 10,4 млн гривень екологічного податку. До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 3 млн гривень, до державного бюджету – 7,4 млн гривень.

Упродовж цього періоду в органах податкової служби регіону обліковано понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Сергій Гайдай оголосив 22 травня Днем жалоби у Луганській області

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай своїм розпорядженням оголосив 22 травня 2020 року Днем жалоби на Луганщині у зв’язку із трагічною загибеллю під час виконання службових обов’язків командира батальйону патрульної служби особливого призначення «Луганськ-1» Головного управління Національної поліції у Луганській області Сергія Губанова.

Вишиванки для героїв

Цьогорічний Всесвітній день вишиванки назавжди запам’ятається Вікторії Вороніній, Олександру Паукову та Анатолію Семиренку, які разом із радісною звісткою про отримання власного житла, одержали у подарунок від очільника області Сергія Гайдая вишиті сорочки.

«У житловому фонді вже визначені три двокімнатні квартири для наших героїв, яких терористи за проукраїнську позицію звинуватили у «державній зраді». Вже наприкінці  червня почнемо їх ремонтувати, а десь у вересні можна бути  заселятись», – зазначив він.

До Всесвітнього дня вишиванки Володимир та Олена Зеленські подарували вишиті сорочки лідерам світових держав

До Всесвітнього дня вишиванки Президент і перша леді України відправили у подарунок лідерам країн світу традиційні українські вишиті сорочки. Символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури, отримали президенти та перші леді Сполучених Штатів Америки, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Канади, Республіки Польща, Турецької Республіки та інших країн.

Співчуття від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая

З глибоким сумом Луганщина сприйняла звістку про трагічну загибель командира батальону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» полковника поліції Сергія Леонідовича Губанова. Герої не вмирають!

Сергій Губанов отримав смертельні поранення під час виконання службових обов’язків поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району. Разом з ним постраждали троє його підлеглих.  

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19

Ця людина з міста Рубіжне повернулася із-за кордону та весь час перебувала на самоізоляції. Можливе коло контактів встановлюється.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 43 осіб.

З них одужали – 33; лікуються – 10 (4 – на стаціонарі, 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.

СБУ розслідує факт мінування бойовиками придорожньої території поблизу населеного пункту на Луганщині

Служба безпеки України розслідує факт мінування бойовиками так званої «ЛНР» ділянки поблизу лінії розмежування у районі селища Жолобок у Попаснянському районі.

Небезпечну зону площею 50 квадратних метрів виявили військовослужбовці інженерно-саперного підрозділу операції Об’єднаних сил. Під час її огляду слідчі СБУ зафіксували, що зловмисники встановили міни зі щільністю 4 одиниці на 1 квадратний метр. З місця події вилучено 157 протипіхотних мін ПМН-2.