Архів новин

12 мая 2020

До п’яти років ув’язнення засуджено інформаторку бойовиків, затриману контррозвідкою СБУ

Засуджено до позбавлення волі поплічницю бойовиків, яку Служба безпеки України викрила на передачі розвідувальної інформації терористам так званої «ЛНР». 

Контррозвідники встановили, що жителька Луганської області збирала дані про дислокацію і переміщення українських військових підрозділів у регіоні. Одержані відомості вона передавала ватажкам незаконного збройного формування так званого «2 АК народної міліції ЛНР».

Суд визнав фігурантку  винною у сприянні діяльності терористичної організації та засудив до 5 років позбавлення волі. 

Чілдрен Кінофест 2020 відбудеться онлайн

VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест цього року відбудеться онлайн – з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті фестивалю.

Як і завжди, фільми програми можна буде подивитись безкоштовно. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна буде у будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня. 

Послаблення деяких карантинних заходів не скасовує жорстких умов щодо індивідуального захисту

Під час пресбрифінгу заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов нагадав, що Урядом прийняте рішення стосовно послаблення деяких карантинних заходів, починаючи з 11 травня.

Однак це не скасовує жорстких умов щодо індивідуального захисту.

Крім того, особам, які працюють в сфері обслуговування населення, мають щоденно вимірювати температуру тіла. І якщо цей показник дорівнює 37,2 С, то особа не допускається до роботи.

Захворювання на COVID-19 у медичних працівників області відсутні, – брифінг

За весь час досліджень на Луганщині лабораторно підтверджено 42 випадки захворювання на COVID-19. Протягом останніх декількох діб нових випадків в області не фіксується.

Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 12 травня.

Загалом одужали 15 осіб, ще 3 готуються до виписки. На лікуванні перебувають 27 осіб. З них 10 – на стаціонарному (у Лисичанську, Рубіжному та Старобільську), 17 – на амбулаторному (у Рубіжному, Лисичанську та Новопскові).

Сергій Гайдай: Наші лікарні та персонал на 100 % забезпечені усім необхідним

Про це очільник Луганщини розказав під час передачі гуманітарного вантажу від ТОВ «Епіцентр К» та благодійного фонду «Відновлення та розвиток» для бригад екстренної допомоги та стаціонарних відділень.

Сергій Гайдай розповів, що цього разу гуманітарний вантаж ТОВ «Епіцентр» для 53 бригад екстренної допомоги складається з 17500 масок, 420 окулярів, 700 захисних комбінезонів, для стаціонарних відділень – 22500 масок, 480 окулярів та 700 захисних комбінезонів. Благодійники з БФ «Відновлення та розвиток» теж передали 2000 одиниць одноразового медичного одягу та 10000 медичних масок.

Підприємці обговорили із Сергієм Гайдаєм умови подальшого послаблення карантинних заходів

Передати голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Сергію Гайдаю звернення щодо відкриття непродовольчих ринків та магазинів, визначитись із датою, коли це можна буде зробити, прийшли на площу перед облдержадміністрацією підприємці з міст Лисичанськ та Рубіжне.

Підприємства Луганщини погасили 24 млн гривень податкового боргу

За січень - квітень 2020 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 24 млн гривень, в тому числі у квітні – 4,6 млн.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 17,8 млн гривень, ще 6,2 млн гривень – спрямовано до місцевих бюджетів. З них у квітні надійшло до державного бюджету 3,7 млн гривень, до місцевих – 0,9 млн гривень.

У Луганській області загальні втрати озимих та ярових культур мінімальні

Відбулася чергова селекторна нарада в форматі відеоконференції під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з питань агропромислового розвитку.

Під час заходу представниками областей надано інформацію щодо поточного стану посівів сільськогосподарських культур та вологозабезпечення ґрунту з урахуванням погодно-кліматичних умов, які склалися у березні-травні 2020 року.

ІІІ форум регіонів України та Білорусі планують провести у жовтні

1-2 жовтня 2020 року заплановано проведення в Республіці Білорусь ІІІ форуму регіонів України та Республіки Білорусь.

Захід організовано для подальшого розвитку політичних, економічних і гуманітарних відносин між Україною та Республікою Білорусь за рахунок розширення українсько-білоруського міжрегіонального співробітництва, зміцнення прямих зв’язків на рівні областей, районів і суб’єктів господарювання обох країн.