Архів новин

14 мая 2020

Непродовольчі ринки на Луганщині функціонуватимуть лише за умови неухильного дотримання карантинних вимог

На цьому наголосив голова Луганської облдержадміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, коментуючи офіційне повідомлення про прийняття Кабінетом Міністрів України на позачерговому засіданні 14 травня змін до Постанови Уряду, згідно з якими дозволено повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

Сергій Гайдай: обласна влада відкрита до вирішення проблем жінок з інвалідністю

Сьогодні в онлайн-режимі відбувся форум «Права людини – жінок та дівчат з інвалідністю» в рамках проєкту «Адвокація прав жінок та дівчат з інвалідністю, розбудова потенціалу та розширення доступу до державних послуг».

Як зазначив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, який привітав учасників заходу, незважаючи на те, що державна система не дуже мобільна у подоланні деяких бар’єрів щодо забезпечення повноцінного життя жінок з інвалідністю, Луганщина за цим напрямом досягла певних напрацювань.

Обласна влада вирішує питання надання дозволу на ввезення сировини із-за кордону для желатинового заводу в Лисичанську

Відповідне доручення надав голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Поточну проблематику ТДВ «Лисичанський желатиновий завод» представники обласної влади вивчили безпосередньо на об’єкті. 

Це єдиний виробник желатину в Україні. Завод є імпортозалежним по сировині. Дефіцит виник починаючи з 2016 року через введення заборон Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Річна потреба по сировині складає 1000 тонн. Обсяг вітчизняної становить 10-15 % від потреби.

Я зацікавлений у відкритті ринків не менше, ніж ви, – Сергій Гайдай зустрівся з представниками ринків області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів чергову зустріч з ініціативною групою представників ринків області.

Він нагадав, що у постанові Кабміну визначено 1 травня відкрити агропродовольчі ринки. Разом із тим було повідомлено, що Луганщина успішно бореться з розповсюдженням COVID-19: в області нема летальних випадків, не зафіксовано захворювання серед лікарів, динаміка зараження є незмінною, а кількість пацієнтів, що одужали зростає.

На Луганщині двоє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України № 170 двоє жінок – жительок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Серед них жителька смт Нижня Дуванка Сватівського району, яка народила та виховала 5 дітей, та жінка з міста Лисичанськ, яка є мамою 6 дітей.

Уряд надав доступ до державної підтримки більшій кількості аграріїв

Про це було повідомлено під час селекторної наради під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.

Участь у заході взяли представники департаментів агропромислового розвитку облдержадміністрацій з питань державної підтримки розвитку агропромислового сектору у 2020 році.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Одужали 2 особи

За весь час досліджень на Луганщині відповідне захворювання лабораторно підтверджене у 42 осіб.

З них одужали – 17, лікуються – 25 (9 – на стаціонарі, 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 3,91 %.