Архів новин

27 мая 2020

Уряд представив Програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19

Сьогодні, 27 травня, на засіданні Уряду презентовано Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених COVID-19. Метою Програми є впровадження комплексної системи заходів для стабілізації та сталого розвитку економіки України, зростання зайнятості населення шляхом збереження існуючих і стимулювання створення нових робочих місць.

Президент підписав закон щодо компенсації працівникам медзакладів ПДФО, утриманого з їхніх доплат до заробітної платні

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 591-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 13 травня 2020 року.

Сергій Гайдай вручив м’ячі з автографами гравців «Шахтаря» та «Зорі» переможцям спортивного челенджу

13 квітня року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай започаткував Facebook челендж #Не_лінуйся_вдома_тренуйся #36,6.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено два вибухонебезпечних предмета

Протягом минулої доби, 26 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,94 га місцевості у Новоайдарському районі та місті Лисичанськ.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено одну артилерійську міну й один інженерний боєприпаси.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Розпочато ремонт Міловського районного центру «Спорт для всіх»

Зокрема, у спортивно-оздоровочому комплексі комунальної установи «Міловський районний центр «Спорт для всіх» відбувається капітальний ремонт спеціалізованої спортивної зали боксу.

Гроші на ремонт виділені з районного бюджету у сумі 701,9 тис. гривень.

Тут заплановано замінити опалення, електропроводку,  підлогу, встановити світильники, облаштувати підвісні стелі та привести у належний стан стіни.

У СНУ імені Володимира Даля облаштують дві сучасні лабораторії для майбутніх інженерів

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля отримав грант від Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Грант «Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області» складає понад 4 мільони 300 тисяч гривень.

За ці гроші у навчальному закладі Проєкт USAID допоможе облаштувати дві комп'ютерні лабораторії для студентів інженерних спеціальностей – МехЛаб і ХімЛаб.

Товариство Червоного Хреста України передало рубіжанській лікарні побутову техніку

У Рубіжанській центральній міській лікарні відбулась передача побутової техніки у рамках спільного проєкту ТЧХУ і мережі супермаркетів електроніки та побутової техніки «ELDORADO».

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19. Двоє осіб одужали

Ця людина із міста Лисичанськ, раніше повернулася із-за кордону (РФ). Увесь час перебувала на самоізоляції. Коло контактних осіб визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 45 осіб.

З них одужали – 36; лікуються – 9 (4 – на стаціонарі, 5 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.

Представники місцевої влади Луганщини висловили зауваження до законопроєкту «Про статус і соціальний захист цивільних осіб, які постраждали внаслідок проведення АТО/ООС»

Вчора, 26 травня, робоча  група з доопрацювання законопроекту «Про статус і соціальний захист цивільних осіб, які постраждали внаслідок проведення АТО/ООС» (№1115) обговорила його основні положення із представниками місцевої влади, міжнародних організацій та громадськості  Луганщини.

Захід відкрила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Вона поінформувала учасників заходу про зауваження облдержадміністрації до останньої редакції проєкту Закону України №1115.