Архів новин

04 мая 2020

Спортсменка з Луганщини отримуватиме стипендію Президента України

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 164/2020 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Серед них і представниця Луганської області. Так, чемпіонка Європи 2019 року з карате Карина Янчук отримуватиме стипендію у розмірі 7 тисяч гривень.

Вітаємо!

Платники податків Луганщини поповнюють бюджет рентними платежами

Протягом січня-березня 2020 року до державного бюджету надійшло 46 млн 415 тис. гривень з рентної плати за користування надрами; 2,4 млн гривень рентної плати за спеціальне використання води; 367,8 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; 68,6 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Місцеві бюджети Луганщини за цей час отримали 783,6 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

Приєднуйтесь до акції «Журавлі пам’яті»

До Дня пам’яті і примирення пропонуємо долучитися до акції «Журавлі пам'яті».

Для цього необхідно власноруч зробити і розмістити 8 травня на своєму вікні, балконі або дереві біля будинку паперових «журавликів», виконаних за технологією орігамі.

Вони символізуватимуть душі загиблих у Другій світовій війні, під час якої втрати понесла майже кожна українська родина.

Свої фото можна розміщувати під хештегом #нашіжуравлі

Денис Шмигаль: З 11 травня ми починаємо зняття перших карантинних обмежень

Стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи позачергове засідання Кабінету Міністрів у понеділок, 4 травня.

Обмежувальні заходи в Україні триватимуть до 11 травня, але вже цього тижня розпочинаємо підготовку до виходу з карантину – Володимир Зеленський

Обмежувальні заходи для боротьби з СOVID-19 діятимуть в Україні до 11 травня, як і було заплановано раніше, однак країна вже готується до виходу з карантину. Про це йшлося на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Кабінет Міністрів України готує рішення, яке допоможе підприємцям і споживачам підготуватися до безпечного виходу з карантину.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено один вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 4 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,01 га місцевості у Сватівському районі.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Відсьогодні виплата проіндексованих пенсій розпочалася на Луганщині

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Управліннями Пенсійного фонду України в Луганській області індексацію пенсій проведено з 1 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році»

Сергій Гайдай: через карантин нашій станції переливання крові не вистачає донорів

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, який сьогодні зранку перевірив роботу Сєвєродонецької обласної станції переливання крові.

«З’ясував, що у зв’язку з карантином, нашій станції переливання крові не вистачає донорів. Тож, зранку поділився своєю, – зазначив очільник Луганщини. – Запрошую всіх долучитись до хорошої справи. Бо ніхто не знає – де, коли і кому вона може знадобитись».

Одужало від COVID вісім осіб в області. Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 86,18 %)

За весь час досліджень в області зареєстровано 37 лабораторно підтверджених методом ПЛР випадків COVID-19. Одужало вісім людей.  

На сьогодні з діагнозом «коронавірусна інфекція» на стаціонарному лікуванні знаходяться 11 осіб, на амбулаторному – 18.

Слід зазначити, що за 18 тиждень 2020 року, станом на 4 травня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 86,18 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 73,9 на 100 тисяч населення.

Велике будівництво: автошлях до Станиці Луганської ремонтують без вихідних

Всі три підрядні організації, які задіяні у рамках проєкту
#Велике_Будівництво на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, працюють без вихідних.

Дорожники дотримуються графіку проведення ремонту. Фірми-підрядники створюють нові робочі місця, залучаючи місцеве населення – працевлаштовані близько 100 жителів Луганщини.