Архів новин

07 мая 2020

Вихід з карантину повинен бути плановим і помірним – Президент

В Україні за добу від коронавірусу одужала рекордна кількість людей – 299. Водночас заразилося більше громадян, ніж у попередні дні, – 507. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді з представниками Кабінету Міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, що відбулася під головуванням Президента.

Увага! Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Заборонено спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження, може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

У разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомити про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України, місцеві органи влади.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1.Розведення багать у лісі.

2.Заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів.

Майже 2 млрд грн податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні - квітні поточного року платники Луганщини сплатили до зведеного бюджету 1 млрд 930,3 млн гривень.

Це на 111,9 млн гривень більше, ніж у січні - квітні 2019 року.

Зокрема,  до державної скарбниці надійшло 867,3 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 41,9 млн гривень.

На обласній конференції розглянуті актуальні питання військово-патріотичного виховання

Сьогодні в онлайн форматі відбулася VІ обласна науково-практична конференція «Актуальні питання військово-патріотичного виховання в умовах сьогодення».

Розпочинаючи захід, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зазначила, що питання формування молодої особистості, морально й фізично досконалої, яка проходитиме службу в Збройних силах України та буде готовою захищати Вітчизну, є пріоритетним.

Завдяки проєкту «Велике будівництво» працевлаштовано 60 жителів області

Людей працевлаштував один із підрядників – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Тут працюють люди, які проживають у смт Станиці Луганській, м. Щасті та в інших населених пунктах Новоайдарського району.

Податки від заробітної плати робітників залишаються на Луганщині, що сприятиме соціальному розвитку території.

Як вже повідомлялося, ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» працює на двох ділянках, а саме:

У Попаснянському районі виявлено та знищено 32 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 6 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 9,4 га місцевості, де виявлено та знищено сім артилерійських снарядів, 21 мінометну міну та 4 підривники.

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються виключно підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101 або 102).

Нових випадків захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано. Чотири людини одужали

За минулу добу на Луганщині нових випадків захворювання на COVID-19 не виявлено. За останні два дні чотири людини одужали.

За весь час досліджень в області відповідне захворювання підтверджено у 42 осіб.

З них 12 – одужало, 30 – лікуються.

11 перебувають на стаціонарному лікуванні, 19 – на амбулаторному.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 4,78 %.

Кремінська громада стала частиною масштабного проєкту кластера «Сіверський Донець»

На Сході України створено агропромисловий кластер «Сіверський Донець», до якого увійшли Луганська, Донецька, Харківська та Сумська області.

Реалізуватиметься цей проєкт у Кремінській громаді, через яку протікає річка Сіверський Донець. Там, як і в інших громадах зазначаних областей, планують розвивати туризм, залучати інвестиції для покращення малого та середнього бізнесу, малих міст і громад.

Кожна громада розроблятиме проєкт, який може привабити туристів на свою територію.

На Луганщині відкрито ще один агропродовольчий ринок

Учора, 6 травня, в Кремінній розпочав роботу ДП «Центральний ринок».

Промисловий майданчик відновлено із дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14, якою визначено профілактичні заходи протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Контроль за дотриманням встановлених санітарних норм здійснюють представники Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Кремінського відділу поліції.