Архів новин

06 мая 2020

Співчуття з приводу смерті українського письменника Григорія Григорійовича Половинка

Луганська обласна державна адміністрація висловлює глибоке співчуття рідним та близьким Григорія Григорійовича Половинка з приводу його передчасної смерті.                                                                                          

Усе своє життя Григорій Григорійович, український письменник, журналіст, перекладач, історик та громадський діяч присвятив затвердженню ідеї державної незалежності України.                                                                           

10 об’єктів освітньої та спортивної сфери області планується включити до всеукраїнського проєкту Президента будівництва шкіл, дитячих садочків і стадіонів

Сьогодні в онлайн форматі відбулося засідання комісії при Міністерстві розвитку громад та територій України для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Участь у його роботі взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

«Епіцентр» також долучився до благодійної допомоги лікарям Луганщини

У Сєвєродонецьку заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілась з генеральним директором ТОВ «Епіцентр К» Петром Михайлишиним. Він привіз великий вантаж із засобами індивідуального захисту до Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До складу цього вантажу увійшли: 40000 медичних тришарових масок, 900 захисних окулярів та 1400 захисних комбінезонів.

ЮНІСЕФ підтримав медичні заклади Луганщини у боротьбі з COVID-19

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська у Рубіжному взяла участь у передачі гуманітарного вантажу від ЮНІСЕФ.

Сьогодні Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) було передано допомогу трьом лікарням у містах Рубіжному, Старобільську та Сєвєродонецьку Луганської  області, що складається з 8 кисневих концентраторів, 30  пульсоксиметрів та стратегічного запасу бутильованої води понад 30 тисяч літрів.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 33 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 5 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,41 га місцевості у Попаснянському,  Станично-Луганському районах та поблизу міста Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 29 артилерійських снарядів, дві мінометні міни, одну гранату й одну одиницю набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

ЗНО-2020: додатковий період реєстрації

Міністерство освіти і науки України розширило перелік категорій осіб, які можуть зареєструватися під час додаткового періоду для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання.

Зокрема, це особи, які проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану. Реєстрація можлива, якщо особи не зареєструвалися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання під час основного періоду реєстрації.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 3,4 млн гривень від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-квітень 2020 року казна Луганської області поповнена на 3,4 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на травень 2020 року на Луганщині здійснюють діяльність 1223 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-квітні 2020 року видано 1142 відповідні ліцензії.

Презентовано інформаційно-просвітницький відеоролик до 100-річчя завершення Першого Зимового походу

6 травня виповнюється рівно 100 років завершення Першого Зимового походу Армії УНР – однієї із найяскравіших бойових операцій в історії українського війська.

До цієї дати презентовано інформаційно-просвітницький ролик.

 

Програма з відновлення фінансування інвестиційних проєктів мікро, малих та середніх підприємств успішно реалізується на Луганщині

У рамках Угоди «Підтримка ЄС для Сходу України» (Угода) між Кабінетом міністрів України та Європейським Союзом розроблено та затверджено Програму з відновлення фінансування інвестиційних проектів мікро, малих та середніх підприємств (ММСП) в Донецькій та Луганській областях (Програма FinancEast) за Компонентом 2 Угоди «Економічне відновлення та розвиток ММСП. Доступ до фінансування».

Програма реалізується Німецьким державним банком розвитку (KfW) через Німецько-Український Фонд (НУФ).

Мистецтво єднає: академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії та Курт Шмід записали онлайн відео

Цей проєкт об'єднав жителів Сєвєродонецька, Чернівців та Відня (Австрія).

Академічні симфонічні оркестри Луганської обласної філармонії та Чернівецької обласної філармонії під керівництвом диригента Курта Шміда (Австрія) виконали його твір «Lied und Gopak» («Пісня і Гопак»).

В умовах карантину вони записали цю композицію онлайн.

Тож, насолоджуйтесь гарною музикою та залишайтеся вдома.

 

Андрій Єрмак ініціював створення регіонального кадрового резерву з числа талановитої молоді для центральних органів влади

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів традиційну селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій. У ній також взяли участь заступники керівника Офісу Глави держави та народні депутати. Учасники обговорили створення регіонального кадрового резерву для центральних органів влади.

Андрій Єрмак запропонував керівникам областей запровадити посади заступників щодо роботи з талановитою молоддю. Саме вони можуть зайнятися формуванням списку амбіційних молодих і професійних людей з областей для роботи на державу.

У Новопскові виявлено чотири нові випадки захворювання на COVID-19

За минулу добу в області зроблено 60 ПЛР досліджень. Лабораторно підтверджено чотири нові випадки захворювання на COVID-19.

Це – жителі Новопскова. З них дві особи контактували із захворілими раніше. Одна знаходилась на лікуванні з пневмонією, ще одна – контактна з нею, обидві повернулися з РФ.

За весь час досліджень на Луганщині відповідне захворювання підтверджено у 42 осіб.

З них 8 – одужало, 34 – лікуються.

Контррозвідка СБУ зафіксувала на Луганщині спробу терористів «МДБ ЛНР» завербувати посадовця Пенсійного фонду

Служба безпеки України фіксує чергові спроби представників незаконних збройних формувань залучити наших співвітчизників до негласної співпраці на шкоду державній безпеці нашої країни.

Оперативники контррозвідки встановили, що наприкінці березня на посадовця Управління Пенсійного фонду одного з районів Луганщини через месенджер «вийшов» представник так званої "МДБ ЛНР". Його цікавила інформація про персональні дані мешканців району, зокрема колишніх співробітників українських силових структур. За передачу конфіденційних відомостей він запропонував жінці фінансову "винагороду".