Архів новин

26 мая 2020

Одним із важливих напрямів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є забезпечення їх житлом, – брифінг

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська під час пресбрифінгу сказала, що на початок року за даними служб у справах дітей в області на квартирному обліку перебуває 132 дитини цієї категорії, а також 312 осіб з їх числа.

За останні три роки місцевими органами влади житло було надано лише в Лисичанську, Білокуракинському, Біловодському, Попаснянському та Сватівському районах. В інших містах та районах вирішенню цього питання не приділяється відповідної уваги.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстратора розрахункових операцій за січень - квітень майже 1,5 млрд гривень

За результатами 47 фактичних та участі у 3 документальних перевірках у сфері готівкових розрахунків за січні – квітні 2020 року платникам донараховано 1 млн 109 тис. гривень штрафів, повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області.

Сьогодні зареєстровано 2318 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу з застосуванням реєстратора розрахункових операцій за січень - квітень 2020 року склала 1 млрд 490 млн 387 тис. гривень.

Збереження для дитини сімейного оточення є пріоритетним завданням відповідних державних служб, - брифінг

Спікером сьогоднішнього пресбрифінгу стала заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка розповіла про забезпечення в Луганській області прав та інтересів дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Я не прибічник закривати будь-що, але закон порушувати ми не будемо, – Сергій Гайдай зустрівся з батьками учнів Рубіжанської обласної санаторної школи

«Буде чи не буде функціонувати з нового навчального року «Рубіжанська обласна санаторна школа?» – з таким запитанням до голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної Сергія Гайдая прийшли батьки учнів цієї школи.

«З цього року припинений набір до школи. Потім буде змінено тип закладу освіти, а з 2024 року тут буде створений ліцей. Кажуть, що до Рубіжанської міської ради вже надіслано відповідного листа», – звернувся до очільника області Олександр Болотін, один з відвідувачів.

СБУ ідентифікувала всіх терористів, які причетні до загибелі українських спецпризначенців в районі Бахмутської траси

Служба безпеки України встановила персональні дані всіх учасників терористичної групи, які 26 травня 2018 року здійснили артилерійський обстріл позицій операції Об’єднаних сил на Луганщині.

Під час ворожої атаки загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій «А» СБУ – полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. Ще двоє спецпризначенців  зазнали поранень.

Сергій Гайдай взяв участь у онлайн-конференції з молодими громадськими активістами та підприємцями Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у регіональній конференції Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine». Цей проєкт діє за підтримки Міністерства молоді та спорту України та вже шостий рік поспіль об’єднує громаду, владу, бізнес та ЗМІ. щоб привернути увагу до сталого розвитку, соціальної активності в регіонах та об’єднати зусилля для ефективного розвитку молодіжних ініціатив тощо.

Триває капітальний ремонт будівлі Станично-Луганської лікарні

Наразі у Станично-Луганської центральної районної лікарні йде повним ходом заміна даху. Тут замінюють шифер на металопрофіль.

Капітальний ремонт відбувається за рахунок коштів районного бюджету. Загальна сума складає 661 тис. гривень.

Також у лікарні вже замінено вікна, капітально відремонтовано опалення та хірургічне відділення, проведена стяжка стін, замінений дах головного корпусу та дитячого відділення тощо.

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19

Ця людина із смт Новопсков раніше повернулася із-за кордону (РФ). Увесь час перебувала на самоізоляції. Коло контактів визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 44 осіб.

З них одужали – 34; лікуються – 10 (4 – на стаціонарі, 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 57 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,21 га місцевості у Попаснянському та Сватівському районах, місті Попасна.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 57 вибухонебезпечних предметів, а саме: 22 артилерійських снаряда, 34 мінометні міни й один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: