Архів новин

15 мая 2020

На підстанцію ПС 500 кВ «Кремінська» подано робочу напругу

Обладнання підстанції 500 кВ «Кремінська» включено під навантаження. Це фінальний етап будівництва, під час якого упродовж 72 годин відбувається комплексне випробування  обладнання всіх класів напруги – від 500 до 0,4 кВ, у т.ч. автотрансформатора 500 кВ та лінійної частини об’єкту.

Мусульмани Луганщини у молитві згадали жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року

У Ісламському культурному центрі у Сєвєродонецьку відбулась меморіальні заходи до 76-х роковин від дня початку депортації кримськотатарського народу з півострова.

Організатор заходу імам мусульманської громади міста Сєвєродонецька Тємур Беридзе зазначив, що від початку карантину і до сьогодні не проводилось жодного публічного масового заходу вірян. Через це було змінено традицію спільної вечері під час місяця Рамадану. Проте у знак пам’яті та жалоби за репресованими корінними жителями півострова Крим, було прийнято рішення прочитати спільну молитву.

15 травня – Міжнародний день сім’ї

Щорічно 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї.

Це свято встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1993 році та покликано поглибити розуміння питань родини, об'єднання можливостей різних країн для розв'язання всіх найсерйозніших питань, пов'язаних із сім'єю.

Сьогодні в Луганській області обліковано 3496 багатодітних сімей, у яких виховується 11622 дитини, у тому числі:

- багатодітні сім’ї, де виховується троє дітей – 2758;

- багатодітні сім’ї, де виховується четверо дітей – 493;

- багатодітні сім’ї, де виховується п’ятеро дітей – 156;

До 8 років ув’язнення засуджено ватажка підрозділу та кулеметника бойовиків

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України до позбавлення волі засуджено двох учасників угруповання терористів так званої «ЛНР», які брали участь в обстрілах позицій українських військових.

Співробітники СБУ встановили, що обидва фігуранти є жителями  тимчасово окупованої Горлівки. Один із них після підготовки у тренувальному центрі бойовиків виконував обов’язки ватажка відділення так званої «народної міліції ЛНР».

Соціальна відповідальність бізнесу: 29 медичних закладів області отримали оксиметри, санітайзери та комплекти індивідуального захисту

Надійшла чергова партія гуманітарної допомоги від великого бізнесу України для 29  медичних закладів Луганської області. Цього разу це: шість тисяч комплектів персонального захисту для лікарів, 250 санітайзерів та 205 оксиметрів. Благодійниками виступили банк ПУМБ, Фонд Ріната Ахметова та ЮНІСЕФ.

Виконання власних надходжень Пенсійного фонду України в Луганській області забезпечено на 154,3 %

Під час засідання колегії Пенсійного фонду України в Луганській області підбити підсумки його роботи за І квартал 2020 року.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.  

Зазначено, що в січні-березні:

Меценат Робертас Габулас допоміг трьом лікарням області придбати венозні сканери

Луганська обласна державна адміністрація висловлює щиру вдячність ТОВ «Сучасні технології доріг» і особисто пану Робертасу Габуласу за співпрацю та за увагу до гуманітарних проблем Луганщини.

Меценат не залишився осторонь проблем матеріального забезпечення інфекційних відділень опорних закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Грошова допомога, надана ними у якості гуманітарної допомоги, дала змогу трьом закладам придбати дуже важливе медичне обладнання (венозний сканер), засоби індивідуального захисту для медичних працівників та дезінфікуючі розчини.

ЄС надав 123,5 млн гривень підприємцям з Донбасу за програмою FinancEast в межах EU4Business

Програма FinancEast, що фінансується Європейським Союзом, оголосила результати перших чотирьох місяців роботи.

З грудня 2019 року по квітень 2020 року ЄС надав 123,5 млн гривень у вигляді субсидій та компенсацій для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей.

Програма передбачає відшкодування до 50% вартості інвестиційних проєктів, а саме придбання у лізинг або у кредит сільськогосподарської техніки, обладнання і транспортних засобів, монтаж, будівництво чи реконструкцію приміщень.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Ще один пацієнт одужав

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 42 осіб.

З них одужали – 18; лікуються – 24 (8 – на стаціонарі, 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 3,48 %.

Перебувають на лікуванні:

-КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» – 3 особи;
-КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня ім. Титова» – 1;
-КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» – 4.

Луганщина своєчасно впровадила запобіжні заходи, лікарі спрацювали на високому рівні, – медики США під час телемосту щодо протидії COVID-19

Вдалу роботу обласної влади та медичних закладів Луганщини визнали на міжнародному рівні під час телемосту з відомими лікарями-епідеміологами зі Сполучених Штатів Америки.