Архів новин

05 мая 2020

Сергій Гайдай: футбольна команда «Зоря» – наша гордість. І вона обов’язково гратиме у Луганську

Сьогодні нашому футбольному клубу «Зоря» (Луганськ) – 97 років.

Саме в цей день, 5 травня, при заводі Гартмана створили першу футбольну команду. Від цієї дати й починається історія «Зорі».

Вболівальники зі стажем, упевнений, пам’ятають блискучу перемогу наших футболістів у чемпіонаті СРСР у 1972 році. «Зоря» першою з команд, що не представляли столиці республік, піднялася на найвищу сходинку футбольного п’єдесталу країни.

Аграрії Луганщини засіяли ярими культурами вже майже 105 тис. га

В області триває посівна кампанія. Аграріями Луганщини в поточному році підготовлено 119 тис. га під посів ярих культур.

Вже здійснені всі необхідні заходи, внесення добрив, агрохімікатів тощо. Умови для проведення сільськогосподарських робіт –  задовільні.

Переважна більшість господарств повністю забезпечена мінеральними добривами, засобами захисту рослин, насінням та паливно-мастильними матеріалами.

За допомоги цивільно-військового співробітництва населенню доставлено 89 тонн різних вантажів, – брифінг

Також на брифінгу для ЗМІ йшлося про роботу груп цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угрупування «Північ». Про це звітував начальник пресгрупи ОТУ «Північ» Віталій Кирилов.

Він зазначив, що в квітні цивільному населенню групи ЦВС передали близько 2,5 тонн гуманітарних вантажів від волонтерських та благодійних організацій. Усього в цьому році передано 89 тонн різних вантажів.

Минулого місяця офіцери цивільно-військового співробітництва координували та забезпечували роботу 17 міжнародних урядових гуманітарних організацій та 20 громадських.

Освітній процес в області у цьому навчальному році буде завершено своєчасно, – брифінг

На пресбрифінгу про це розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що освітній процес у цьому навчальному році буде завершено своєчасно – тобто до кінця травня. Начальний рік – не пізніше 1 липня.

Усі учні будуть обов’язково переведені до наступного класу та отримають відповідні документи про освіту.

Семестрове оцінювання проведуть з урахуванням оцінок, отриманих учнями до 12 березня. Річне оцінювання буде здійснено з урахуванням оцінювання за І і ІІ семестри.

Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Відповідний указ Глава держави підписав 5 травня 2020 року.

Українську делегацію в ТКГ очолює Президент України у 1994 – 2005 роках Леонід Кучма, що забезпечує спадкоємність і непорушність українських позицій.

На Луганщині відкрито два продовольчих ринка

А саме – ДП «Рубіжанський ринок» та м’ясний павільон ФОП Рибалкіна Н.А. в м. Сватове.

Промислові майданчики дотримується усіх заходів санітарної безпеки, відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 №14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках».

Представлені механізми підтримки мікро- і малого підприємництва

На засіданні Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва представлені програмні дії Уряду і Мінекономіки, спрямовані на підтримку мікро- і малого бізнесу в умовах обмежувальних заходів у зв'язку з COVID-19.

Зокрема, йшлося про такі кроки:

1. Перші пом'якшення карантинних обмежень з 11 травня:

- робота торговельного та побутового обслуговування громадян;
- робота закладів громадського харчування на виніс;
- робота літніх майданчиків кафе і ресторанів.

На Луганщині новий випадок захворювання на COVID-19

За минулу добу в області виявлено один новий випадок захворювання на COVID-19 – у жителя Лисичанська.

Загалом за весь час досліджень на Луганщині лабораторно підтверджено захворювання у 38 осіб.

З них 8 – одужало, 30 – лікуються.

Кількість захворювань із початку досліджень по населеним пунктам: Лисичанськ – 11, Рубіжне – 10, Кремінський район – 6, Новопсковський район – 5, Старобільський район – 3, Біловодський район – 1, Станично-Луганський район – 1, Сєвєродонецьк – 1.

Володимир Зеленський вимагає невідкладно усунути помилки в медичній реформі та не допустити закриття лікарень і звільнення медиків

Президент Володимир Зеленський поставив завдання міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, головному санітарному лікарю України Віктору Ляшку та профільному комітету Верховної Ради невідкладно запропонувати шляхи вдосконалення медичної реформи та недопущення закриття понад 300 лікарень по всій Україні.