Архів новин

30 мая 2020

На Луганщині ліквідують наслідки негоди: найбільше постраждав Новоайдарський район

Від негоди, яка вирувала на Луганщині уніч на 30 травня,  постраждали одразу три райони області: Станично-Луганський, Новоайдарський та Старобільський.

Найбільших збитків стихія завдала Новоайдарщині, де унаслідок сильних, до 20 м/с, поривів вітру, граду та дощу постраждали 810 домогосподарств у селах Олексіївка, Михайлюки, Колядівка та Вовкодаєве. Вітер позривав шифер з дахів будинків, градом побито вікна, посічено стіни, паркани тощо.

Відтепер особи з тимчасово окупованих територій для складання ЗНО в Україні не будуть проходити обсервацію чи самоізоляцію, – КМУ

Відтепер особи, які для складання зовнішнього незалежного оцінювання приїжджають до України з-за кордону чи перетинають лінію розмежування із тимчасово окупованими територіями, не повинні перебувати на обсервації чи самоізоляції після перетину кордону, або пунктів пропуску.

Те ж саме стосується особи, яка супроводжує дитину.

При цьому, особи старше 60 років, які є представниками спортивних клубів або тренерсько-викладацького персоналу, можуть брати участь в організації і проведенні спортивних змагань.

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19

Ця людина із міста Рубіжне, раніше повернулася із-за кордону (РФ). Увесь час перебувала на самоізоляції. Коло контактних осіб визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 47 осіб.

З них одужали – 39; лікуються – 8 (1 – на стаціонарі, 7 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 0,51 %.