Архів новин

28 мая 2020

З 1 червня почнуться заняття в закладах освіти в групах не більше ніж 10 осіб, захист наукових робіт та видача документів про освіту

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянула можливість подальшого послаблення карантинних заходів.

Зокрема, прийняте рішення, починаючи з 1 червня цього року дозволити відвідування занять в закладах освіти в групах не більше ніж 10 осіб.

СБУ викрила три схрони з протитанковими мінами, тротилом та боєприпасами

У цьому місяці Служба безпеки України виявила на Луганщині схованки з військовими засобами ураження, які у 2014 році облаштували учасники незаконних збройних формувань на бойових позиціях терористів.

Так зі схрону на території селища Смолянинове Новоайдарського району правоохоронці вилучили дві протитанкові міни ТМ-62М і 80 набоїв до великокаліберного кулемета.

Голова облдержадміністрації доручив до купального сезону привести у відповідність місця масового відпочинку на водоймах

Сергій Гайдай у режимі відеоконференцзв’язку провів нараду з головами райдержадміністрацій, міськими головами, головами районних рад, сільськими, селищними головами об’єднаних територіальних громад, керівниками військово-цивільних адміністрацій.

Одне з питань, яке було порушено, – підготовка до купального сезону у 2020 році.  

Відтепер можна одночасно оформити ID-картку та номер платника податків по досягненню 14-річного віку (ID-14)

Сьогодні підрозділи Міграційної служби, центри надання адміністративних послуг, які надають послуги з оформлення біометричних документів, та центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс» розпочинають надавати послугу з оформлення паспорта громадянина України при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків.

В облдержадміністрації відзвітували про підсумки опалювального сезону 2019/20 року

Також під час колегії облдержадміністрації директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай відзвітував про підсумки опалювального сезону 2019/20 року та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020/21 року.

Він відзначив, що опалювальний сезон 2019/20 року загалом пройшов стабільно, мали місце незначні збої в роботі систем життєзабезпечення, які своєчасно усувалися.

Ми продовжуємо роботу для максимального зменшення негативних соціально-економічних наслідків, які виникли в області – Сергій Гайдай

Підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2019 рік підбиті сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації.

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відео конференції

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило у форматі відеоконференції.

На початку зустрічі українська делегація наголосила на необхідності встановлення безстрокового, безумовного та сталого дотримання режиму тиші.

Крім того, Україна наполягла на необхідності забезпечення з боку російської  сторони безумовного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ задля фіксації, зокрема, можливих порушень режиму тиші, забезпечення руху гуманітарних місій.

Луганщина перерахувала до бюджету понад 58 млн гривень податку на прибуток

Упродовж січня - квітня 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету України 58,1 млн гривень податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 49,9 млн гривент, до місцевих бюджетів мобілізовано 8,2 млн, повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області.

Нагадаємо: податок на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб відносяться до загальнодержавних податків.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Троє осіб одужали

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 45 осіб.

З них одужали – 39; лікуються – 6 (1 – на стаціонарі, 5 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 9:00 28 травня в Україні 22382 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 477 нових випадків.