Архів новин

20 мая 2020

Важливо: в області ще 7 осіб одужали від COVID-19

Тобто, на цей час одужали 33 людини, продовжують лікуватися – 9 (4 лікуються в стаціонарі; 5 – амбулаторно).

Нагадаємо, що за весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно було підтверджене у 42 осіб.

Сергій Гайдай: підтримка, яку ми постійно відчуваємо від Президента, є запорукою наших майбутніх спільних перемог

Рік тому відбулися вибори Президента України. З приголомшливим результатом переміг Володимир Зеленський. Україна обрала інший вектор розвитку, люди потребували зміни усіх сфер життя. Головне, чесної та відкритої політики, де не має місця пафосним обіцянкам.

Перш за все була заявлена магістральна ціль – Україні потрібен мир. За роки війни від ворожої агресії загинули тисячі українських громадян: і військові, і мирне населення. А скільки скалічених доль? Знекровлювалася економіка не тільки нашої області, а й всієї України.

Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про перехід до другого етапу послаблення карантину з 22 травня цього року.

Під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зокрема зазначив, що в Україні вже почалося зниження динаміки захворюваності.

Запрошуємо до участі в онлайн-дискусії «Медичні виклики для ОТГ: обмін досвідом із Чернівецькою областю»

Програма ООН із відновлення та розбудови миру запрошує 22 травня представників місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, а також всіх охочих стати слухачами онлайн-дискусії, спрямованої на обговорення викликів, що постають перед громадами після завершення карантину.

Онлайн-дискусія надасть можливість ознайомитись із досвідом українських громад, що найбільше постраждали від епідемії коронавірусу та тих, що впоралися із наслідками найефективніше.

Крім того, дискусія слугуватиме комунікаційною платформою для спілкування між громадами-партнерами

Президент анонсував нову програму підтримки пенсіонерів віком 75+

Український уряд розробляє програму підтримки пенсіонерів, яким виповнилося більше 75 років. Незабаром її представлять громадськості. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський на прес-конференції у Києві.

«Ми запровадили програму 80+, і кожному пенсіонеру, старшому за 80 років, ми додали (до пенсії. – Ред.) 500 гривень. Далі будемо розробляти програму для наступного року, щоб запровадити програму 75+», – сказав Глава держави.

За словами Президента, над розробкою цієї програми працює Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Епідемія коронавірусу продемонструвала необхідність перегляду певних положень медреформи в Україні – Володимир Зеленський

Епідемія COVІD-19 в Україні продемонструвала, що медична реформа не була достатньо успішною, а тому в неї необхідно внести зміни, заявив Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції.

«COVІD-19 показав, що не вийшло реформи. Там є нормальні речі, які були зроблені. Але дуже багато всього, на що не звертали уваги. І ми опинилися просто медично «голі» перед таким викликом. Ось чому я кажу, що треба переглядати реформу», – зазначив Глава держави.

Законопроект щодо «інвестиційних нянь» буде зареєстровано в парламенті найближчим часом – Президент

Незабаром у Верховній Раді будуть зареєстровані всі законопроекти, спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Зокрема, буде зменшений поріг інвестицій для участі в програмі «Інвестиційна няня» зі $100 млн до $30 млн. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

У Луганській обласній дитячій клінічній лікарні з’явився новий апарат ШВЛ

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай ознайомився з роботою Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. Там він відвідав інфекційне відділення, куди нещодавно був доставлений апарат штучної вентиляції легень.

Місцеві бюджети області отримали майже 19 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

На Луганщині зареєстровано 4 платники, які виробляють підакцизні товари (пиво), повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області. За січень-квітень вони перерахували до державного бюджету 7,6 млн гривень, у тому числі у квітні – 2 млн 114 тис. гривень акцизного податку.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Ще три особи одужали

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 42 осіб.

З них одужали – 26; лікуються – 16 (4 – на стаціонарі, 12 – амбулаторно).

Перебувають на лікуванні:

-КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» – 1 особа;
-КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня ім. Титова» – 1;
-КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» – 2.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,05 %.