Прес-центр20 травня 2020, 12:05

У Луганській обласній дитячій клінічній лікарні з’явився новий апарат ШВЛ

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай ознайомився з роботою Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. Там він відвідав інфекційне відділення, куди нещодавно був доставлений апарат штучної вентиляції легень.

«Сьогодні отримали благодійну допомогу від «Приватбанку» – апарат експертного класу штучної вентиляції легень. Ці апарати для нас дуже потрібні, через світову пандемію коронавірусу. У разі потреби цей аппарат зможе врятувати життя маленьких жителів Луганщини. Поспілкувавшись з головним лікарем, я дізнався, що ШВЛ є експертного класу, який можна програмувати, як для немовлят, так і для дітей старшого віку», – наголосив Сергій Гайдай.

Це медичне устаткування призначене для лікування тяжкохворих дітей з гострою дихальною недостатністю, у тому числі і COVID-19. Цей аппарат дозволить провести інтенсивну терапію пацієнтам у віці 0 до 5 років. Загальна вартість апарату ШВЛ HAMILTON-C1-NEO склала майже 743 тис. грн.