Архів новин

08 мая 2020

Це одна з пріоритетних нових автодоріг для країни, – Президент України перевірив перебіг ремонту автошляху від Станиці Луганської до Сєвєродонецька

Сьогодні, 8 травня, під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський проінспектував ремонтні роботи на автодорозі, що з’єднує єдиний в регіоні КПВВ у Станиці Луганській з Сєвєродонецьком.

Відповідне завдання Глава держави поставив перед очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм у листопаді 2019 року, відкриваючи відбудований у Станиці Луганській міст.

Пенсійний фонд Луганщини та Служба судової охорони долучились до акції «Журавлі пам’яті»

До Дня пам’яті та примирення співробітники ГУ Пенсійного фонду України в Луганській області приєдналися до проведення на Луганщині акції «Журавлі пам’яті», яку було ініційовано облдержадміністрацією.
Фахівці пенсійної служби власноруч виготовили паперові «журавлики», що символізують всіх жертв Другої світової війни – загиблих на фронтах і в окопах, у полоні і концтаборах, чи просто зниклих безвісти у вихорі тих буремних подій.

Звернення Глави держави з нагоди Дня пам’яті та примирення

Дорогі українці!

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вклоняємось перед усіма, хто захищав світ від нацизму. Захищав рідну українську землю та загинув у роки Другої світової війни. Ми відзначаємо подвиг українського народу та його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції. В ніч з 8 на 9 травня ми зустрінемо першу хвилину миру – мить падіння та капітуляції нацистського режиму.

Всього за одну хвилину можна змінити світ. Можна врятувати його. А можна – знищити. Віддати наказ на перший обстріл, наслідком якого стануть десятки мільйонів людських життів.

«Лугащина на часі» - ефір з Наталією Романенко

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко у програмі  «Луганщина на часі», що на телеканалі  "СТВ", розповіла про роботу штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

 

 

На онлайн-платформі державного фонду регіонального розвитку впроваджено нові можливості

Міністерством розвитку громад та територій України спільно з групою радників із підтримки впровадження державної регіональної політики проведена робота щодо вдосконалення інформаційно-аналітичної системи державного фонду регіонального розвитку, яка передбачає можливість підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Президент на українсько-російському кордоні вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою в Луганську область. Глава держави відвідав смт Мілове, яке розділене кордоном між Україною та Росією.

У Міловому Президент відвідав меморіальний комплекс «Україна – визволителям».

Володимир Зеленський ушанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Президент поклав квіти біля Вічного вогню, а також встановив лампадки біля скульптурної композиції – солдата, який знімає головний убір перед рідною землею, а до його грудей припала визволена з нацистської неволі жінка.

Стартував відкритий конкурс «Туристичний сувенір Луганщини»

Ініціатором його проведення виступила громадська організація «Туристична асоціація Луганської області», а співорганізатором – Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації.

Відкритий конкурс «Туристичний сувенір Луганщини» започатковано у рамках заходів, спрямованих на розвиток та популяризацію наявного туристичного потенціалу нашого регіону.

У Сєвєродонецьку вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні

З нагоди Дня пам’яті та примирення й 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні, 8 травня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська поклала квіти до братської могили «Мемоморіал слави».

Катерина Безгинська спільно з військовими, волонтерами та представниками облдержадміністрації хвилиною мовчання вшанувала пам'ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за свободу України, усіх жертв, чиє життя обірвала війна.

Нових випадків захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано

За минулу добу на Луганщині нових випадків захворювання на COVID-19 не виявлено.

За весь час досліджень в області це захворювання лабораторно підтверджено у 42 осіб.

З них 12 – одужало, 30 – лікується.

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я області, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 4,78 %.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадків.

Опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень

На Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади опубліковано постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень.

Зокрема, буде дозволена робота перукарень, літніх майданчиків закладів громадського харчування, відвідування парків.