Прес-центр8 травня 2020, 10:05

У Сєвєродонецьку вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні

З нагоди Дня пам’яті та примирення й 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні, 8 травня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська поклала квіти до братської могили «Мемоморіал слави».

Катерина Безгинська спільно з військовими, волонтерами та представниками облдержадміністрації хвилиною мовчання вшанувала пам'ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за свободу України, усіх жертв, чиє життя обірвала війна.

«Наразі в області проживає 250 ветеранів – свідків та учасників Другої світової війни. Наймолодшому із них 93 роки, а найстаршому – 101 рік, – розповідає заступник голови облдержадміністрації. – Вони мужньо воювали на фронтах, боролися у підпіллі, страждали в окупації. Відчайдушно захищали рідну землю від злочинної кривавої навали. Подвиги та імена багатьох стали легендами, жити яким у віках! Пам’ятаємо героїв України, які віддали за неї своє життя!»  

Також Катерина Безгинська додала, що у зв’язку з карантином цього року не відбуваються масові заходи для відзначення Дня Перемоги. Проте жителі міста мають можливість самостійно прийти до братської могили та вшанувати пам’ять.