Архів новин

18 мая 2020

Увага! Оголошення

У рамках заходів, спрямованих на мінімізацію кількості випадків загибелі бджіл, 22 травня відбудеться онлайн семінар у форматі відео-Zoom-конференції за темою «Роз’яснення алгоритмів взаємодії пасічників з аграріями та органами місцевої влади».

Організатором заходу виступив Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації за участю Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

До участі запрошуються галузеві асоціації бджолярів, пасічники, органи місцевого самоврядування та сільгосппідприємства області.

Ще один дитячий будинок сімейного типу відкрито на Луганщині

Нещодавно Міловська РДА ухвалила рішення щодо створення дитячого будинку сімейного типу, куди на виховання та спільне проживання буде влаштовано дітей, позбавлених батьківського піклування. Це третій дитячий будинок сімейного типу у Міловському районі: такі будинки для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – у Міловому та два у Великоцьку. Загалом це 23 дитячого будинку сімейного типу, який відкрито на Луганщині.

Батьками-вихователями новоствореного дитячого будинку сімейного типу є подружжя Володимира та Лариси Гаврилюків.

Увага! 20 травня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях

20 травня цього року з 13.45 до 14.00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 90,46 %) в області

За 20 тиждень 2020 року, станом на 18 травня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 90,46 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 51,1 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 339 осіб, з них 181 (53,4 %) дитина віком до 14 років. 

Госпіталізовано 29 хворих, у тому числі 15 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Понад 75 млн гривень військового збору перерахували платники області

За січень­-квітень 2020 року надходження військового збору склали 75,3 млн гривень. Це на 12 млн гривень, або 18,9 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У Головному управлінні ДПС у Луганській області зазначили, що платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору, спрямованого на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України

На період карантину запроваджено державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування та товари протиепідемічного призначення

Відсьогодні набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 341, відповідно до якою запроваджено на час дії карантину державне регулювання цін на товари, які мають соціальну значущість.

Постановою затверджено:

50 грантів для молоді Луганщини планують надати міжнародні організації у рамках нового проєкту

У березні 2020 року Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки від Уряду Японії розпочала набір учасників у новий проєкт «Гуманітарна та соціально-економічна підтримка внутрішньо-переміщених осіб та постраждалого населення на сході України». Один з компонентів проєкту має на меті сприяння соціально-економічному розвитку громад, які постраждали від конфлікту та в яких проживають внутрішньо-переміщені особи.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 42 осіб.

З них одужали – 22; лікуються – 20 (8 – на стаціонарі, 12 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 3,48 %.

Лікарка-анестезіолог Біловодської лікарні отримала ключі від квартири

Володарем службового житла стала Оксана Пащенко – лікарка-анестезіолог, яка працює у КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня».

Жінка прибула з Міловського району. Здобула освіту у Луганському державному медичному університеті за спеціальністю «Лікувальна справа».

Ордер на квартиру Оксані Пащенко вручили селищний голова Едуард Олєйніков та генеральний директор КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» Роман Чередниченко.

На Луганщині вперше відбулась операція у дитини з приводу травматичної катаракти

Операція відбулась на минулому тижні у дитячому офтальмологічному відділенні КНП ЛОР «Луганська обласна дитяча клінічна лікарня».

Була прооперована 15-річна дитина з Новопсковського району, яка отримала побутову травму – проникаюче поранення ока.

Операція була проведена на новому офтальмологічному обладнанні: «Система офтальмологічна мікрохірургічне Stellaris».

Раніше такі операції робили лише в Харкові.

Наразі відділення має все необхідне обладнання і фахівців для проведення операцій дорослим і дітям з патологією кришталика.