Прес-центр18 травня 2020, 15:05

Ще один дитячий будинок сімейного типу відкрито на Луганщині

Нещодавно Міловська РДА ухвалила рішення щодо створення дитячого будинку сімейного типу, куди на виховання та спільне проживання буде влаштовано дітей, позбавлених батьківського піклування. Це третій дитячий будинок сімейного типу у Міловському районі: такі будинки для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – у Міловому та два у Великоцьку. Загалом це 23 дитячого будинку сімейного типу, який відкрито на Луганщині.

Батьками-вихователями новоствореного дитячого будинку сімейного типу є подружжя Володимира та Лариси Гаврилюків.

У січні 2018 року вони прийняли рішення стати прийомними батьками для трьох неповнолітніх дітлахів з однієї родинної групи.

Розуміючи негаразди з якими стикаються обездолені діти підліткового віку, родина Гаврилюк вирішила взяти на виховання в свою сім`ю ще двох дітей, які залишились без батьківського піклування.

Чотирнадцятирічний хлопчик Іван та його тринадцятирічна сестра Марія зі Старобільського району знайшли сімейний затишок та тепло в дитячому будинку сімейного типу Міловського району.

Зараз подружжя Гаврилюк є батьками-вихователями для 5 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Висловлюємо велику подяку та шану громадянам, які взяли на себе таку велику відповідальність – виховання дітей, які були позбавлені батьківської любові.

Впродовж останніх 5 років в області створено 13 дитячих будинків сімейного типу, 36 прийомних сімей, до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей влаштовано 178 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.