Прес-центр4 травня 2020, 10:05

Сергій Гайдай: через карантин нашій станції переливання крові не вистачає донорів

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, який сьогодні зранку перевірив роботу Сєвєродонецької обласної станції переливання крові.

«З’ясував, що у зв’язку з карантином, нашій станції переливання крові не вистачає донорів. Тож, зранку поділився своєю, – зазначив очільник Луганщини. – Запрошую всіх долучитись до хорошої справи. Бо ніхто не знає – де, коли і кому вона може знадобитись».

Нагадаємо, нещодавно Сергій Гайдай дав доручення відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації вирішити питання щодо транспортування осіб, які виявили бажання бути донорами крові та її компонентів, до спеціалізованих установ і закладів переливання крові, при цьому наголосивши:

«Під час поширення коронавірусної інфекції, цей добровольчий рух набуває вкрай важливого значення. Інколи саме донорська кров рятує хворій людині життя».

Сьогодні на Луганщині працюють Сєвєродонецька обласна станція переливання крові, а також відділення трансфузіології лікарень другого рівня у Новоайдарському, Сватівському, Старобільському, Троїцькому районах та у містах Лисичанськ й Рубіжне.

Отримати інформацію про те, хто може бути донором крові і як готуватися для цієї процедури, можна за телефонами: (06452) 4-24-82, 099-855-75-70.