Прес-центр21 травня 2020, 10:05

Співчуття від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая

З глибоким сумом Луганщина сприйняла звістку про трагічну загибель командира батальону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» полковника поліції Сергія Леонідовича Губанова. Герої не вмирають!

Сергій Губанов отримав смертельні поранення під час виконання службових обов’язків поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району. Разом з ним постраждали троє його підлеглих.  

З початку російської збройної агресії проти України Сергій Леонідович боронив суверенітет і цілісність нашої держави в лавах поліцейських підрозділів. Брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного від незаконних збройних формувань. Під його керівництвом БПСПОП «Луганськ-1» успішно виконував завдання щодо патрулювання території, прилеглої до лінії розмежування, антидиверсійної діяльності. Вимогливим, але мудрим і справедливим керівництвом, бездоганною службою Сергій Губанов заслужив щиру повагу підлеглих та побратимів. Його заслуги перед Батьківщиною неодноразово відзначалися Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України. За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України Сергій Леонідович Губанов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького.

Підступно і підло ворог забирає життя кращих синів України, які безстрашно боронять її незалежність. Нам залишається щоденними зусиллями зміцнювати суверенітет і обороноздатність нашої держави, заради пам’яті наших Героїв розвивати вільну, сильну європейську Україну.

Громадянин, патріот, воїн, професіонал, людина честі із золотим серцем, легендарний комбат – таким Сергій Губанов назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюю щирі співчуття його родині і побратимам.

Схиляю голову у скорботі і оголошую 22 травня 2020 року днем жалоби за загиблим при виконанні службових обов’язків полковником поліції Сергієм Губановим.