Архів новин

08 октября 2020

Військові доставили допомогу погорільцям з Муратового

Будматеріали, меблі та медичне обладнання для жителів Новоайдарського району, що постраждали внаслідок масштабних пожеж  доставили офіцери операції Об’єднаних сил.

«За цей рік Новоайдарщина палала двічі влітку та восени. Військові завжди були поруч та разом зі співробітниками ДСНС гасили пожежі, але не менш важливою є підтримка тих, хто втратив житло та майно», - зазначив начальник групи морально-психологічного забезпечення штабу командування операції Об’єднаних сил полковник Григорій Токар.

У виїзній консультативній поліклініці безкоштовно обстежені жителі з Кремінського району

Спеціалісти виїзної консультативної поліклініки КНП «Луганська обласна клінічна лікарня» вчора приймали громадян в селі Новокраснянка Кремінського району.

Високоспеціалізовану консультативну медичну допомогу надавали кардіолог, невролог, хірург, гастроентеролог, лікар ультразвукової діагностики і рентгенологи.

Зокрема, рентгенологічною службою, яка працювала на пересувному обладнанні, зроблено обстеження кожному п’ятому дорослому жителю цього населеного пункту.

На Луганщині до 5,5 років ув`язнення засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР»

За матеріалами Служби безпеки України засуджено учасника терористичної організації «ЛНР», якого правоохоронці затримали у серпні 2020 року під час спроби перетину лінії розмежування у розвідувальних цілях.

Антирекорди із захворювання на COVID-19 зафіксовані на Луганщині й в Україні: 87 та 5 397 нових випадків

Географія виявлених в області захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 25 осіб, Лисичанськ – сім, Рубіжне – 16, Білокуракинський район – чотири, Кремінський – одна, Марківський – п’ять, Міловський – 12, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – дві, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – шість.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1480 людей.

З них одужали – 676; лікуються – 785 (171 – на стаціонарі; 614 – амбулаторно).

Психологічна допомога родинам з дітьми, постраждалим внаслідок пожеж на Луганщині

Луганське обласне відділення МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна долучається до допомоги постраждалим під час пожеж в Луганській області та пропонує психологічну підтримку дітям та дорослим. 

Державні установи, неурядові та волонтерські організації можуть направляти постраждалі родини за контактами вказаними нижче.

Контакти для отримання першої психологічної допомоги постраждалим від пожеж:

Телефон: +380 50 399 75 62

Введено в експлуатацію ще один об’єкт «Великого будівництва» - КДНЗ «Ромашка» у с. Лиман

Найменші мешканці селища Лиман стали жителями нового дитячого садочка «Ромашка», добудованого в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Педагогічний колектив та майбутніх вихованців дитсадку привітав очільник області Сергій Гайдай: «Для Лиману це чудова подія. І, щоб там не говорили, але стрічки я збираю із задоволенням. Адже це нагадування про те, що ми побудували. Я перевіряю кожний об’єкт особисто, бо якість виконаних робіт – це головне!» – зазначив він.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 825 мільйонів

У січні-вересні 2020 року юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону спрямували до державного бюджету 825 млн 518,9 тис. гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ у поточному році перевищили обсяг перерахувань за аналогічний період 2019 року на 199 млн 42,6 тис. гривень.

Тільки у вересні 2020 року до державної скарбниці надійшло 89 млн 433,8 тис. гривень ПДВ, що на 15 млн 493,2 тис. гривень більше, ніж у вересні 2019 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Велике будівництво: ремонт дороги між Сєвєродонецьком та Золотим завершать цьогоріч

Триває поточний середній ремонт дороги Р-66 контрольно-пропускний пункт «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ на ділянці км 158+850 – км 194+500.

Роботи ведуться за «Національним проєктом «Велике_будівництво». Підрядник – ТОВ «Ростдорстрой».

Від населеного пункту Гірське до блок-посту у Лисичанську (на ділянці км 178+800 – км 194+500) спочатку були проведені роботи з холодного фрезерування старого дорожнього покриття.

Зараз тривають роботи з влаштування нижнього шару основи з органо-мінеральної суміші (товщина 18 см).

Пожежі в природних екосистемах на Луганщині, які виникли 30 вересня та 1 жовтня, ліквідовані

Станом на 9:00 8 жовтня всі пожежі в природних екосистемах на території Луганської області ліквідовані.

Підрозділи ДСНС, включаючи задіяні підрозділи з інших областей, протягом 8-9 жовтня залишаються для чергування на території Луганської області.

Зокрема, сьогодні о 8:50 ліквідовано осередок пожежі поблизу села Смолянинове Новоайдарського району на площі 4 тис. 491 га.

Майже 2000 осіб з тимчасово окупованих територій зараховані на місця держзамовлення до українських вишів через «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»

За попередніми підсумками вступної кампанії 2020 року станом на початок жовтня до українських закладів вищої освіти на місця державного замовлення вступило майже 2000 осіб з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і анексованого Криму. Зарахування вступників з ТОТ триватиме ще до 23 жовтня. 

Зокрема, на навчання через ОС «Крим-Україна» зарахована 381 особа, через ОЦ «Донбас-Україна» – 1 572 особи.