Архів новин

16 октября 2020

Поки ми не закриватимемо область повністю, але жорстко перевірятимемо дотримання карантинних обмежень, – Сергій Гайдай щодо потрапляння Луганщини до «червоної» зони

Про це очільник Луганщини повідомив сьогодні, 16 жовтня, під час спілкування з журналістами в Сєвєродонецьку.

Він зауважив, що у зв’язку зі встановленням в області з 19 жовтня «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіоні вводиться низка обмежень.

Велике будівництво на Луганщині: у Лисичанську реконструюють лікарню

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська під час робочої поїздки перевірила стан реконструкції корпусу Лисичанської багатопрофільної лікарні.

Об’єкт реконструюють у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національна програма «Велике будівництво».

Згідно з планом, приміщення лікарні має бути переобладнано для розміщення приймального відділення. Кошторисна вартість робіт складе близько 13,4 млн грн. Завершити роботи заплановано наприкінці грудня 2020 року.

Минулої доби в Луганській області зафіксовано 104 нових випадки COVID-19, в Україні – черговий антирекорд

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 27 осіб, Рубіжне – сім, Лисичанськ – 17, Біловодський район – сім, Кремінський – три, Марківський – одна, Новоайдарський – шість, Новопсковський – одна, Попаснянський – чотири, Сватівський – п’ять, Старобільський – 19, Троїцький – сім.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 2229 людей.

З них одужали – 737 осіб; лікуються – 1461 (250 – стаціонарно, 1211 – амбулаторно).

Піротехніки Луганщини вилучили 41 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 15 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,3 га території у Станично-Луганському, Попаснянському районах та у Лисичанську.

Загалом виявлено та вилучено 13 артилерійський снарядів, 16 мінометних мін, одну гранату та шість підривників.

Також у рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини обстежено 0,087 га у Попаснянському районі.

У Гірській бібліотеці майже завершено ремонт

У Гірській філії Попаснянської районної бібліотечної системи завершують ремонтні роботи, які були розпочаті у вересні.

Зокрема, відремонтовано покрівлю та її парапет, встановлено нові залізні двері та пластикові вікна.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки участі в конкурсі грантів, який реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Затверджені дати реєстрації та проведення пробного ЗНО-2021

Участь у пробному тестуванні надасть змогу ознайомитися із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання (зокрема, з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи із бланками відповідей тощо), структурою та змістом тестових зошитів.

Реєстрація для участі у пробному ЗНО-2021 триватиме протягом 5-19 січня 2021 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

З огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 178 мільйонів гривень військового збору

За січень – вересень 2020 року платники податків Луганщини перерахували 177,7 мільйонів гривень військового збору.

Це на 22,7 мільйонів гривень, або на 14,6% більше надходжень за січень – вересень 2019 року.

Нагадаємо: військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Він спрямовується на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.

COVID-19: на Луганщині уведено «червоний» рівень епідемічної небезпеки

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 15 жовтня, затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 19 жовтня 2020 року.