Архів новин

13 октября 2020

«Великі ремонти на Новопсковщині почнуться з березня наступного року», - Сергій Гайдай зустрівся із представниками громади

«Великі ремонти почнуться з березня. На наступний рік ми залучаємо додатково 10 мільярдів гривень на розбудову Луганщини», - розпочав спілкування з представниками Новопсковської громади очільник області Сергій Гайдай.
Перед зустріччю він ознайомився із ремонтом перших об’єктів в рамках  програми Президента «Велике будівництво» на Новопсковщині  та оглянув районну лікарню, яка визначена одним з опорних медичних закладів другої хвилі COVID-19.
Крім того, Сергій Гайдай поінформував новопсковців, що ще у цьому році будуть освітлені  усі улиці с. Осинового.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня захисника України

14 жовтня українці шанують тих, хто на всіх рубежах обороняє Батьківщину, та віддають данину пам’яті тим, хто пожертвував за неї своє життя. 

Хочу згадати усіх: Збройні Сили України та добровольчий рух, Національну поліцію та Службу безпеки України, Національну гвардію та наших волонтерів.

Низький вам уклін, справжні Герої!

Так, у боях за суверенітет та територіальну цілісність країни відроджувався Український народ зі своєю ідентичністю, рішучим прагненням до свободи і впевненим бажанням самому вирішувати власну долю.

Лікарі обласної виїзної поліклініки надали допомогу жителям Сиротиного, на черзі – Муратове та Борівське

Сьогодні виїзна консультативна поліклініка КНП «Луганська обласна клінічна лікарня» працювала на території Сиротинської сільської ради.

Консультативну високоспеціалізовану медичну допомогу жителям цього населеного пункту надавали кардіолог, невролог, терапевт.

Крім того, проведено рентгенологічне обстеження усіх бажаючих та за рекомендацією працівника місцевого ФАПу.

Наразі керівництво лікарні готує нові виїзди бригад лікарів: до села Муратове Новоайдарського району (15 жовтня) та Борівського (16 жовтня).

Група цивільно-військового співробітництва допомагає у ліквідації наслідків пожеж на Луганщині, – брифінг

Сьогодні, 13 жовтня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації йшлося про діяльність групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ».

Речник групи Лариса Кравченко повідомила, що розпорядженням Командувача Об’єднаних сил та командира ОТУ було виділено особовий склад та техніку для ліквідації наслідків пожеж у Смоляниновому, Вороновому, Муратовому та інших населених пунктах Луганщини.

Офіцери групи ЦВС приймають заявки від місцевих жителів та координують діяльність особового складу та техніки.

Сергій Гайдай пообіцяв громаді допомогти із придбанням апарату ШВЛ та кисневого концентратору, аби підготувати заклад до «другої хвилі» коронавірусу

Очільник Луганської області Сергій Гайдай відвідав з робочою поїздкою Новопсковський район. Він ознайомився із роботою КНП «Новопсковське ТМО» та проконтролював хід реалізації програми Президента України «Велике будівництво»: ремонтні роботи на ділянці автомобільної дороги О131003 Ганусівка-Новорозсош (км 21+000-км 27+800») та капітальний ремонт стадіону «Будівельник».

На Луганщині зафіксовано 65 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 20 осіб, Рубіжне – 13, Лисичанськ – вісім, Біловодський район – три, Кремінський – три, Марківський – чотири, Новоайдарський – п’ять, Новопсковський – одна, Попаснянський – чотири, Сватівський – одна, Станично-Луганський – дві, Старобільський – одна.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1917 людей.

З них одужали – 733 (12 за останню добу); лікуються – 1158 осіб (219 – стаціонарно, 939 – амбулаторно).

Через КПВВ «Станиця Луганська» з 15 жовтня тимчасово призупинять пропуск осіб

Наказом Командувача Об’єднаних сил з 00:00 15.10.2020 до 23:59 31.10.2020 буде тимчасово призупинено пропуск осіб через лінію розмежування.

Рішення прийнято з метою запобігання поширенню та розповсюдженню на території Луганської області «COVID-19».

Сергій Гайдай обговорив з послом Королівства Норвегія гуманітарну ситуацію на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегія в Україні Еріком Сведалом.

У селі Михайлівка, що на Кремінщині, запрацював спортивний комплекс «Владар»

Спортивний об’єкт має футбольне поле із сучасним штучним покриттям, дитячій майданчик та майданчики для занять різними видами спорту.

Комплекс у Михайлівці з’явився завдяки коштам фермерського господарства «Владар» та частково районного бюджету.

Урочисте відкриття спортивного комплексу поєднали з турніром з міні-футболу пам’яті Володимира Василенка та Сергія Птушка – людей, яких пам’ятають і шанують у селі.

У змаганнях взяли участь команди ветеранів футболу Михайлівки, Булгаківки та Рубіжного.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,5 мільярди гривень ЄСВ

У січні – вересні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 мільярди 519,5 мільйонів гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб - підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Велике будівництво: дорога між Новоайдаром та Старобільськом стане ширшою

Основні роботи на маршруті від Старобільська до Новоайдара протяжністю 40 кілометрів будуть виконані до кінця листопада поточного року.

У рамках «Національного проєкту «Велике будівництво» дорогу Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк відновлюють підрядники ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь». У кожного з них по 20 км дороги.  

Так, ТОВ «Ростдорстрой» ремонтує ділянку км 0 +000 – км 20 +000 від Старобільська до Штормового.

Президент підписав закон, який урегульовує електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами» № 904-IX, який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року.

Документ на законодавчому рівні врегульовує дистанційну торгівлю ліками.