Архів новин

01 октября 2020

На Луганщині розпочато фінансування пенсій за жовтень

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 1 жовтня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 30,03 млн гривень.

Зокрема, профінансовано центр поштового зв’язку по 5 жовтня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Військові доставили допомогу дітям із Новоайдару та жителям віддалених сіл, що постраждали від пожеж

Дітям із Новоайдарської обласної санаторної школи вони привезли одяг, продукти харчування, засоби гігієни, канцелярські товари, іграшки.

Теплий одяг, засоби гігієни, продукти харчування отримали жителі сіл Лопаскине та Лобачеве.

Допомогу доставили офіцери операції Об’єднаних сил, які подякували голові облдержадміністрації Сергію Гайдаю та командувачу ООС генерал-лейтенанту Володимиру Кравченку за організаційну підтримку і увагу постраждалим й дітям, що проживають в інтернатних закладах.

Брифінг членів оперативної урядової групи: верхову пожежу повністю ліквідовано, відкритого вогню практично не спостерігається

Як вже повідомлялось, в області почала працювати оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим.

Ознайомившись із ситуацією на місці члени урядової групи провели брифінг для ЗМІ.

Зокрема, було повідомлено, що кількість людських жертв внаслідок пожежі досягла вже 9 людей. Для з’ясування причин виникнення та обставин трагедії створено 30 оперативно-слідчих груп. Відкрито сім кримінальних проваджень.

Масштабні пожежі на Луганщині кваліфікують як надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

В області зафіксовано 43 нових випадки COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 4069 за добу

Географія виявлених в області захворювань:

місто Сєвєродонецьк – п’ятнадцять осіб, місто Лисичанськ – шість, місто Рубіжне  – одна, Біловодський район – одна, Білокуракинський – дві, Кремінський – дві, Марківський – одна, Попаснянський – три, Сватівський –шість, Станично-Луганський – одна, Старобільський – п’ять.

Серед них: 24 – хворі на пневмонію, 12 – з кола раніше визначених контактних осіб, п’ять прибули з тимчасово окупованих територій, дві – самозвернення.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1091 людини.

КПВВ «Станиця Луганська» закрито через пожежу. В області працює оперативна урядова група

У селищі Сиротине, що поблизу Сєвєродонецька, розгорнуто пересувний пункт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Наразі до Луганської області прибула оперативна урядова група. Зокрема, керівництво ліквідацією наслідків масштабних пожеж на Луганщині, координацію сил і засобів, задіяних безпосередньо у рятувальних заходах, буде здійснювати голова ДСНС Микола Чечоткін.

Сергій Гайдай: до гасіння пожежі долучені два літаки і гелікоптер

Про це очільник Луганщини заявив по завершенні засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 1 жовтня.

«До гасіння пожежі долучені два літаки і гелікоптер. «Режим тиші» нам підтвердили. Зокрема, гелікоптер зараз гасить пожежу неподалік Сєвєродонецька», – наголосив Сергій Гайдай.

Орієнтовна площа, яку охопив вогонь на Луганщині, – близько 9,3 тис. гектарів.

Урядова група на чолі з Сергієм Яровим вилетіла на місце пожеж в Луганській області

Оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим вилетіла на місце лісових пожеж в Луганській області для координації дій всіх сил.

До складу групи також увійшли голова ДСНС Микола Чечоткін, командувач Нацгвардії Микола Балан, голова Державного агенства лісових ресурсів (Держлісагенство) Василь Кузьович, та перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

Контррозвідка СБУ задокументувала чергову спробу вербування українських посадовців так званим «МДБ ЛНР»

Контррозвідка СБУ продовжує фіксувати спроби вербування наших співвітчизників так званим «МДБ ЛНР». Особливий інтерес для ворога становлять представники органів державної влади і управління, а також правоохоронці, які мають доступ до державних секретів.

Так оперативники СБУ встановили, що контрольовані російськими спецслужбами терористи намагалися схилити до державної зради співробітницю Луганської облдержадміністрації.

Щодо масштабних лісових пожеж у Луганській області

Висловлюємо подяку нашим рятувальникам, військовим та усім, хто залучений до приборкання пожеж на Луганщині та до порятунку людей. Протягом минулої доби в регіоні зафіксовано понад сотню осередків вогню. Через сильний поривчастий вітер пожежі швидко поширювалися. Вже вдалося загасити десятки осередків займання. Станом на цей час сил і засобів для ліквідації пожеж вистачає. Здійснювалися необхідні заходи для евакуації людей.

Вогнеборці продовжують гасіння масштабних пожеж на Луганщині: залучено 1 229 людей особового складу та 204 одиниці техніки

«Ситуація дуже складна - пожежа поширилась майже на 10 000 гектарів за добу. У вогняному колі опинились 11 селищ, у тому числі, у безпосередній близькості до Сєвєродонецька. Які це створює загрози зрозуміло. На жаль, четверо людей загинули, один із них - лісничий, ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд. Причини загорянь встановить слідство. Прокуратурою області вже порушено кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).