Архів новин

28 октября 2020

Волинь надіслала гуманітарну допомогу постраждалим від нещодавніх пожеж на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарного вантажу від небайдужих волинян постраждалим від лісових пожеж в області. Супроводжував вантаж на Луганщину наш земляк – перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко.

Обмеження щодо перетину КПВВ «Станиця Луганська» продовжено до 15 листопада, але за важливих обставин пропуск здійснюється

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини стає критичним. Окупаційна адміністрація РФ не спроможна стабілізувати епідемічну ситуацію. Суттєво погіршує стан справ на тимчасово окупованій території України відсутність достатньої кількості кваліфікованих медичних працівників та засобів протидії захворюванню.

Лабораторно підтверджено 95 нових випадків COVID-19 за добу в області. Унаслідок ускладнень померли три людини. Одужали – 79

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 26 осіб, Лисичанськ – 14, Рубіжне – 12, Білокуракинський район – дві, Марківський – одна, Новоайдарський –  чотири, Попаснянський – три, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – дві, Старобільський – шість, Троїцький – 20.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 416 людей.

З них одужали – 1 163 (79 за останню добу); лікуються – 2 185 (255 – стаціонарно, 1 930 – амбулаторно).

30 жовтня відбудеться онлайн-конференція «Відновлення платоспроможності фізичних осіб – переваги та підводні камені»

За участі народних депутатів України, суддів господарських судів, експертів Проєкту Європейського Союзу «Pravo-Justice», представників Донецької державної обласної адміністрації відбудеться онлайн-конференція «Відновлення платоспроможності фізичних осіб – переваги та підводні камені».

Початок о 14:00 на платформі ZOOM.

Під час заходу будуть обговорюватись наступні питання:

Цьогоріч на Луганщині сплачено майже 31 мільйон екологічного податку

За січень-вересень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 30,9 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 19,4 млн гривень, до державного – 11,5 млн гривень.

Упродовж січня-вересня на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

«Вигнання нацистів з України почалося саме з Луганщини», – Сергій Гайдай узяв участь у заходах до 76-ї річниці визволення України від нацистських загарбників

У День визволення України від нацистських загарбників очільник Луганщини Сергій Гайдай та керівництво Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації урочисто вшанували  пам'ять воїнів, які загинули в боях за свою країну та мирних українців, яке постраждали від дій фашистських окупантів. 

Велике будівництво: дорогу між Новоайдаром та Старобільськом відновлять вже в листопаді

Завершується поточний середній ремонт на дорозі Н-21 (Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк) від Старобільська до Новоайдара.

Роботи виконують два підрядники – ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Основні роботи на маршруті протяжністю 40 км закінчать у листопаді поточного року. Нова дорога стане ширшою та безпечною.

Автошлях пролягає через населені пункти Старобільськ, Половинкине, Байдівка, Шульгинка, Штормове, Переможне, Денижникове, Новоайдар.

Суб’єкти малого підприємництва Луганщини у поточному році отримали кредити за пільговими відсотками більше ніж на 40 мільйонів

В області діє 23,6 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва (далі – МСП) або 99,97 % від загальної кількості суб’єктів підприємництва.

У МСП зайнято 86,4 тис. осіб, що становить 28,4 % до загальної кількості зайнятих працівників в регіоні або 89,6 % до загальної кількості зайнятих в підприємництві.

Частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) середніми та малими підприємствами (без урахування фізичних осіб – підприємців) у загальному обсязі реалізованої продукції регіону склала 76,5 % (31,8 млрд грн).

#Бути_добру, - жителі області висловлюють вдячність за допомогу після руйнівних пожеж

Слова подяки голові облдержадміністрації Сергію Гайдаю за надане житло після пожеж, що трапилися  30 вересня, та безпосередню участь в евакуації потерпілих висловила жителька села Осколонівка Тетяна Богомолова. З цим вона звернулася до облдержадміністрації.

А нещодавно очільник області подарував хлопчику Дмитрику з села Капітанове, який наразі із сестричкою Діаною та бабусею тимчасово мешкає в Новоахтирці, ноутбук. Для нього це була радісна несподіванка. Сергію Гайдаю він також висловів величезну подяку.   

Сергій Гайдай: лікарні області стовідсотково забезпечать медичним киснем – «Азоту» надано ліцензію

ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» отримало ліцензію від Державної служби України з лікарських засобів на виробництво і продаж медичного кисню.

«Домовленість із Міністром охорони здоров’я про прискорення процедури оформлення цієї ліцензії ми досягли в найкоротший термін. Тож, регіон буде стовідсотково забезпечений необхідною кількістю балонів для лікування важкохворих на COVID-19 та для інших потреб наших медичних закладів», – повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.