Архів новин

23 октября 2020

Президент України Володимир Зеленський відвідав три об’єкти «Великого будівництва» на Луганщині

Президент України Володимир Зеленський із робочим візитом відвідав Луганщину.

Він  побував одразу на трьох об’єктах «Великого будівництва»:  стадіоні Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», обласному фізкультурному центрі «Олімп» та дорозі державного значення Р-66 Контрольно-пропускний пункт «Демино – Олександрівка» – Сватово – Лисичанськ – Луганськ (км 158+850 - км 194+500).

На міжнародній конференції йшлося про перспективи розвитку Луганщини

Міжнародна конференція «Майбутнє східної України: від гуманітарних потреб до перспектив розвитку і миру» відбулася 23 жовтня у форматі відеозв’язку.

Від Луганщини в заході взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Загалом до обговорень долучилися українські урядовці, депутати Європарламенту, урядовці інших країн, а також представники неурядових організацій, які виділяють фінансування на потреби регіонів, представники органів влади на місцях тощо.

Попаснянські районні заклади охорони здоров’я отримали гуманітарну допомогу

Днями представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста передали до Попаснянської центральної районної лікарні та районного центру надання первинної медико-санітарної допомоги гуманітарний вантаж.

До лікувальних закладів надійшли засоби персонального захисту, набори медикаментів та перев’язувальні матеріали.

Лікарі висловили вдячність представникам МКЧХ та зазначили, що будь-яка підтримка в умовах поширення COVID-19 важлива для них та їх медичних установ.

В області зафіксовано 144 інфікування на COVID-19. В Україні черговий антирекорд: 7 517 випадків за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 39 осіб, Лисичанськ – 10, Рубіжне – 19, Кремінський район – шість, Марківський – 16, Міловський – одна, Новоайдарський – 10, Новопсковський – 10, Попаснянський – п’ять, Сватівський – 12, Станично-Луганський – три, Старобільський – 13.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 2 985 людей.

З них одужали – 1025 (80 за останню добу); лікуються – 1906 (232 – стаціонарно, 1674 – амбулаторно).

COVID-19: на Луганщині залишається «червоний» рівень епіднебезпеки

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 23 жовтня, оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також Комісія розглянула питання щодо обмежень в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 26 жовтня 2020 року.

Цього року «Схід-Експо» проходитиме в онлайн-форматі

У зв’язку з погіршенням  епідеміологічної ситуації та переглядом рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у місті Києві, Програма ООН із відновлення та розбудови миру прийняла рішення провести виставку «Схід-Експо 2020» в онлайн-форматі.

Онлайн-виставка «Схід-Експо 2020» стартуватиме наприкінці жовтня 2020 р. на вебсайтах «Схід-Експо» та «Дія.Бізнес», де будуть розміщені профілі всіх учасників. У кожному профілі буде міститись коротка інформація про компанію, фотоматеріали, а також коротка відео-презентація підприємства.

Освітяни Луганщини обмінялися з литовськими колегами досвідом роботи за напрямом соціально-емоційного виховання

Представники освітньої системи Луганщини - учасники проєкту «На шляху до змін» - директори, тренери, учителі й учні 22 жовтня взяли участь у віртуальній міжнародній конференції «Соціально-емоційне виховання: ключ до розвитку дитини», яка підбила підсумки реалізації литовсько-українського проєкту «Стимулювання освітніх ініціатив в Новій українській школі: «На шляху до змін» у Східній Україні».

Міністерство цифрової трансформації України запустило портал з інформацією про всі державні послуги

Гід з державних послуг (https://guide.diia.gov.ua/) — це інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Сьогодні на сервісі доступна інформація про 1200 послуг — місце, строки, вартість,  а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Інформація постійно оновлюється і невдовзі на портал буде перенесено 100% державних послуг в Україні.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 19 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 22 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 12,2 га місцевості у  Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 19 артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, три гранати і п’ять підривників.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сергій Гайдай: гроші з резервного фонду держбюджету для надання допомоги постраждалим від пожеж вже надійшли в область

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що гроші з резервного фонду державного бюджету для надання допомоги постраждалим від пожеж вже надійшли на казначейські рахунки Луганщини.

Найближчим часом кошти перерахують на місця.
 

Для дітей з особливими освітніми потребами навчання може бути подовжено

Уряд ухвалив зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2003 року № 585 «Про встановлення тривалості здобуття освіти у закладах загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами» і від 12 липня 2017 року № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр», які надають можливість і встановлюють механізм подовження тривалості навчання дітей з особливими освітніми потребами відповідно до індивідуальних потреб.

Ці діти мають можливість подовжити навчання у школі у разі потреби загалом на два роки.