Архів новин

09 октября 2020

Завершено громадські обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки

Із 9 вересня до 8 жовтня 2020 року відбулися електронні обговорення з громадськістю Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки.

Довідка про громадські обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки

Велике будівництво: у Біловодську відновлюють лікарню

Сьогодні, 9 жовтня, заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська перевірила стан реконструкції лікувального корпусу комунального некомерційного підприємства «Біловодська багатопрофільна лікарня».

Об’єкт відновлюють у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національна програма «Велике будівництво».

Під час робочої поїздки до Біловодська Катерина Безгинська ознайомилася з ходом ремонту, відзначила його високу якість та зауважила, що завершити роботи необхідно згідно із заявленими строками.

Антирекорди із захворювання на COVID-19 зафіксовані на Луганщині й в Україні: 133 та 5 804 нових випадки

Географія виявлених в області захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 30 осіб, Лисичанськ – 10, Рубіжне – 25, Біловодський район – вісім, Білокуракинський – дві, Кремінський – чотири, Марківський – дві, Міловський – дві, Новоайдарський – одна, Новопсковський – три, Попаснянський – 11, Станично-Луганський – 11, Сватівський – 10, Старобільський – 12, Троїцький – дві.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1613 людей.

З них одужали – 698 (22 за останню добу); лікуються – 895 (183 – на стаціонарі; 712 – амбулаторно).

Із початку року податкові органи Луганщини взяли на облік понад 2,5 тисячі платників податків

Станом на 1 жовтня 2020 року на обліку у податкових органах ДПС області перебувають 110 тис. 339 платників.

Із них 40 тис. 776 юридичних осіб та 69 тис. 563 – фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

За дев’ять місяців 2020 року взято на облік 2 тис. 558 платників податків. Серед них 451 юридична особа та 2 тис. 107 фізичних осіб – підприємців.

Станом на 1 жовтня в Реєстрі страхувальників обліковується 147 тис. 535 платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

МОЗ закупить майже півтора мільйона доз вакцин проти грипу для щеплення осіб із груп ризику

Міністерство охорони здоров’я за бюджетні кошти закупить 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення осіб, які належать до груп ризику.

Про це заявив заступник Міністра охорони здоров'я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зокрема, буде здійснено щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби.

Зазначимо, усі наявні вакцини від грипу пройшли прекваліфікацію ВООЗ та підтвердили свою безпечність. Країнами походження є світові лідери у виробництві вакцин – Франція, Нідерланди та Південна Корея.

Велике будівництво: на дорозі між Старобільськом та Новоайдаром укладають нижній шар асфальтобетону

Відновлюють автошлях Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк у рамках «Національного проєкту «Велике будівництво».

Зокрема, підрядник ТОВ «Ростдорстрой» виконує поточний середній ремонт ділянки від Старобільська до села Штормове завдовжки 20 кілометрів.

Загальна довжина маршруту, який зараз відбудовують, – понад 40 кілометрів.

Він пролягає через населені пункти Старобільськ, Половинкине, Байдівка, Шульгинка, Штормове, Переможне, Денижникове, Новоайдар.

Ми привезли з Великої Британії 2,5 млрд фунтів стерлінгів – Президент

У присутності Президента України Володимира Зеленського, який перебуває у Великій Британії з офіційним візитом, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним секретарем Її Британської Величності, що діє через Департамент з гарантування експортних кредитів, який функціонує під назвою UK Export Finance, та Кабінетом Міністрів України, представленим міністром фінансів України.

Серед нагороджених Президентом до Дня юриста – житель Луганщини

Президент України Володимир Зеленський 8 жовтня підписав Указ № 425/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня юриста».

За вагомий особистий внесок у розбудову правової держави, багаторічну плідну працю та високий професіоналізм адвокату з Луганської області Іванову Олександру Юрійовичу присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Вітаємо!

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків лісових пожеж у Луганській області на 7:00 9 жовтня

За минулу добу на території Луганської області виникло 44 нових пожежі, з яких не ліквідовано чотири.

Зокрема, продовжується гасіння пожеж у Станично-Луганському районі:

- біля с. Болотене – загоряння сухої рослинності та чагарнику на площі
160 га;

- біля с. Широкий – загоряння сухої рослинності та чагарнику на площі близько 15 га.

У с. Метьолкіне ліквідовано загоряння хвойної підстілки.

Вчора в с. Новопреображенне Сватівського району внаслідок пожежі у житловому будинку загинув чоловік 1949 року народження.