Архів новин

15 октября 2020

Жителі Смолянинового вже отримали майже 11 мільйонів за втрачене в липні майно, для допомоги постраждалим від пожеж на Луганщині виділено ще 185 мільйонів, – Сергій Гайдай

Постраждалим від пожежі, що сталася поблизу Смолянинового Новоайдарського району на початку липня, виплатили майже 11 мільйонів гривень допомоги.

Дії у разі виникнення пожежі!

Пожежа – це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується. Щорічно від пожеж стається безліч нещасних випадків, завдаються значні матеріальні втрати.
Будь-яка пожежа починається із загорання, яке інколи може ліквідувати одна людина, якщо має відповідні навички та знає правила поведінки під час пожежі. Тому, у разі виникнення пожежі необхідно заздалегідь знати: де і які засоби пожежогасіння розміщуються та як ними користуватися.
Ні в якому разі не слід панікувати.

Сергій Гайдай привітав спортсменів Луганщини, які на Всеукраїнських змаганнях встановили дев’ять рекордів України та здобули 36 нагород

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з колективами обласних федерацій важкої атлетики, кікбоксингу WАКО, грепплінгу та панкратіону.

Спортсменами області на Всеукраїнських змаганнях з цих видів спорту, які відбулись у серпні-жовтні поточного року, встановлено дев’ять рекордів України, здобуто 34 особистих та дві командних нагороди різного ґатунку, чотири спортсмени виконали норматив «Майстер спорту України».

Для дитячого відділення Троїцького ТМО придбано нове реанімаційне ліжко

Завдяки ТОВ СП «НІБУЛОН» у дитячому відділенні Троїцького ТМО у палаті інтенсивної терапії з’явилося нове сучасне реанімаційне ліжко.

Медичне ліжко сконструйоване з урахуванням нормативних вимог медичних приміщень. Призначене для професійного використання в спеціалізованих медустановах, в умовах реанімації. Набір регулювань і функцій ліжка є оптимальним для догляду за важкими пацієнтами і проведення екстреної реанімації. 

Упродовж минулої доби в області зафіксовано 110 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 23 особи, Рубіжне – шість, Лисичанськ – шість, Біловодський район – дев’ять, Білокуракинський – дві, Кремінський – одна, Марківський – три, Міловський – 18, Новоайдарський – шість, Новопсковський – шість, Попаснянський – дві, Сватівський – дев’ять, Старобільський – вісім, Троїцький – 11.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 2125 людей.

З них одужали – 737; лікуються – 1359 осіб (241 – стаціонарно, 1118 – амбулаторно).

Запропоновано механізм додаткового захисту прав на водні об’єкти

Відбулась нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державного агентства водних ресурсів та Держгеокадастру України за участю структурних підрозділів облдержадміністрацій із питань агропромислового розвитку.

Під час заходу обговорено законопроєкт щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об’єктів у комплексі з земельними ділянками, метою якого є покращення ефективності управління та розпорядження цими об’єктами.

На Луганщині працюють 18 рейдових груп щодо дотримання карантинних вимог

У зв’язку з введенням на території області помаранчевого рівня небезпеки та відповідним введенням посилених карантинних обмежень щодо запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19, представники правоохоронних органів проводять роз’яснювальну роботу з працівниками закладів торгівлі та харчування, перевізниками та громадянами щодо необхідності суворого дотримання карантинних обмежень.

У випадках виявлення грубого порушення карантинних вимог співробітниками поліції будуть складатися адміністративні протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Велике будівництво: в листопаді завершать ремонт дороги між Сєвєродонецьком та Золотим

Роботи на ділянці дороги Р-66, що включає населені пункти Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Гірське, тривають. Очікується, що завершать їх до 10 листопада.

Так, у Лисичанську ремонтники ТОВ «Ростдорстрой» приступили до фрезерування, на черзі – укладання нижнього шару.

Нагадаємо, що у 2020 році Службою автомобільних доріг у Луганській області прийнято на баланс 13,5 км регіональної дороги із комунальної власності міста Лисичанськ.

Починаючи з 25 жовтня там розпочнеться укладання асфальтового покриття.

Дію адаптивного карантину подовжили до кінця 2020 року

На засіданні Кабінету Міністрів України прийняте рішення щодо подовження карантинних обмежень до 31 грудня 2020 року.

Крім того, внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину. А саме: вдвічі збільшено цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тисяч населення за 7 днів. Зараз цей показник збільшено у два рази – до 48 на 100 тисяч населення.

Засідання ТКГ: ОБСЄ відзначила сталий режим тиші впродовж 80 днів, наголосивши на необхідності його подальшого дотримання

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України та Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік у межах обговорення роботи безпекової групи ТКГ відзначив досягнення у запровадженні режиму тиші, який дотримується вже майже три місяці, та наголосив на необхідності забезпечення його сталого характеру.