Архів новин

20 октября 2020

Дороги, водопостачання та утилізація твердих побутових відходів – серед проблем, які найбільше хвилюють міловську громаду

«Я не вперше  у Міловському районі. Оглянув ремонт автодороги й можу сказати, що усі обіцянки – виконуються. У наступному році зробимо поверхневий шар і дорога буде, як у Станиці Луганській. Друге стратегічне питання, яке вже обговорене на найвищому рівні – будівництво митного терміналу, буде вирішене одразу після призначення керівника Державної митної служби», -  почав розмову із керівництвом та представниками громади Міловського району Сергій Гайдай.

Наталія Романенко привітала прикордонників Луганського загону з 28 річницею створення

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь в урочистостях з нагоди святкування 28 річниці створення Луганського прикордонного загону.

Наталія Романенко подякувала прикордонникам за мирне небо, можливість працювати та навчатися у вільній Україні.

Сергій Гайдай допоможе із завершенням ремонту головної транспортної артерії Міловщини та облаштуванням території єдиного дитсадку у Міловому

Очільник Луганської області Сергій Гайдай відвідав із робочою поїздкою Міловський район.
Прямуючи до райцентру, він оцінив якість ремонтних робіт на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О13-0801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка.

Контррозвідка СБУ задокументувала факти примусового втягнення мешканців ОРЛО до угруповань бойовиків

Контррозвідники Служби безпеки України викрила факти примусового схилення жителів тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганської області до участі у протиправній діяльності терористичних угруповань так званої «ЛНР».

Під час досудового слідства встановлено, що ватажки бойовиків змушують місцевих мешканців вступати до незаконних збройних формувань. Для цього вони створюють штучні перешкоди під час працевлаштування.

Об’єкти соціальної сфери Луганщини вже підключають до тепла, житловий фонд – на наступному тижні, – брифінг

Про підготовку житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери області до сталої роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років на пресбрифінгу розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він повідомив, що сьогодні Луганщина технічно на 100 % готова до початку опалювального сезону.

Головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм 15 жовтня 2020 року підписане розпорядження № 690, яким території зобов’язані розпочати опалювальний сезон.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 109 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 25 осіб, Лисичанськ – 26, Рубіжне – 10, Біловодський район – сім, Кремінський  – чотири, Марківський – дві, Новоайдарський – дві, Новопсковський – дві, Попаснянський – 13, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – три, Старобільський – 10.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 2576 людей.

З них одужали – 809 (29 за останню добу); лікуються – 1722 (214 – стаціонарно, 1508 – амбулаторно).

Лабораторно підтверджено 40 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – два, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – одне, Попаснянський район – вісім, Сватівський – 18, Троїцький – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7 929 осіб.

З них одужали – 5 673 (1 за останню добу); лікуються – 2 046 (422 – стаціонарно, 1 624 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 317 дітей віком до 17 років. З них одужали – 205.

Послання Президента України Володимира Зеленського до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України

Дорогий народе! Шановні громадяни України!

                Шановні народні депутати, пане Голово, пане Прем’єр-міністре, члени уряду та Офісу Президента, шановні судді, представники дипломатичного корпусу, ваші блаженства, шановні журналісти!

                Відповідно до Конституції України, звертаюся з посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України. І такий офіційний початок буде єдиним спільним із попередніми посланнями президентів України.

Середня пенсія цивільного населення області становить понад 4 тисячі гривень, – колегія Пенсійного фонду

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області відбулося засідання колегії, де були підбиті підсумки діяльності за 9 місяців поточного року. В його роботі, сьогодні, 20 жовтня взяла участь заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

У зв’язку зі встановленням в області «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 засідання проводилося в онлайн режимі за допомогою засобів Skype-зв’язку.

У Білогорівській школі розпочато заміну вікон

В опорному навчальному закладі «Білогорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» розпочалися роботи із заміни старих вікон на сучасні енергозберігаючі склопакети.

У закладі, що на Попаснянщині, встановлять 70 вікон та чотири металопластикові двері.

На виконання ремонтних робіт з районного бюджету виділено 645 тисяч гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 38 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 19 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 13,3 га місцевості у  Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 38 артилерійських снарядів, 10 мінометних мін, вісім гранат і дев’ять підривників.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Зарплати педпрацівників у закладах загальної середньої освіти збільшуватимуться у два етапи протягом 2021 року

Рівень заробітної плати працівників галузі освіти у 2021 році буде підвищений у два етапи: у січні та в липні. Такі зміни передбачені в проєкті Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Зокрема, з липня 2021 року посадовий оклад вчителів буде майже на 30 % більше, ніж станом на вересень 2020 року.

Президент закликав релігійних лідерів України допомогти убезпечити громадян від поширення COVID-19

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій і закликав допомогти у протидії поширенню COVID-19.

Під час зустрічі Глава держави зазначив, що, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, в Україні в останні тижні фіксується 5-6 тис. нових випадків інфікування коронавірусом щодня та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. Найважче переносять хворобу літні люди – на цю категорію громадян припадає 80-85 % від усіх летальних випадків унаслідок COVID-19.