Архів новин

02 октября 2020

Сергій Гайдай доручив головам районів відновити людям документи та оцінити збитки від пожеж у приватних домогосподарствах

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів селекторну відеонараду з очільниками районів, які постраждали від пожежі.

Так, керівництву Сєвєродонецької ВЦА, Кремінського, Новоайдарського Попаснянського, Старобільського та Станично-Луганського районів надано низку доручень. Зокрема, якнайшвидше підготувати перелік пошкодженого та зруйнованого пожежею житла для підготовки документів Уряду щодо матеріальної компенсації.

Луганська область отримала від ПРООН два мобільних ЦНАПи

Нещодавно у Краматорську відбулась церемонія передачі чотирьох мобільних Центрів надання адміністративних послуг громадам Луганської та Донецької областей від Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Канади.

Від облдержадміністрації участь у заході взяв директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Денис Денищенко.

COVID-19: у Біловодському районі діятиме «помаранчевий» рівень небезпеки, ще в шести районах та Сєвєродонецьку – «жовтий»

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджене рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зокрема, «помаранчевий» рівень встановлено у Біловодському районі.

«Жовтий» рівень –  у місті Сєвєродонецьк та у Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Станично-Луганському, Старобільському районах Луганської області.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 5 жовтня 2020 року.

Зафіксовано в області 49 нових випадків COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 4 633 за добу

Географія виявлених в області захворювань:

місто Сєвєродонецьк – дванадцять осіб, Лисичанськ – вісім, Рубіжне – п’ять, Біловодський район – одна, Кремінський – три, Міловський – шість, Сватівський – одна, Станично-Луганський – одна, Старобільський – одинадцять, Троїцький – одна.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1140 людей.

З них одужали – 595 (19 за останню добу); лікуються – 530 (110 – на стаціонарі; 420 – амбулаторно).

Унаслідок пневмонії, спричиненої коронавірусом, помер 81-річний житель Старобільського району.

Уряд виділить по 300 тисяч за втрачене житло, по 200 тисяч отримають сім’ї загиблих, – Денис Шмигаль приїхав на місце пожеж на Луганщині

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 2 жовтня, оглянули зруйновані унаслідок лісових пожеж домогосподарства та поспілкувалися з місцевими жителями, зокрема, у Сиротиному поблизу Сєвєродонецька.

Пізніше вони побували у школах міста, куди у ці дні евакуювали людей, які втратили домівки.

Оперативна обстановка щодо ліквідації лісових пожеж у Луганській області на 11:30 2 жовтня

На 11:30 год. 2 жовтня 2020 року в Луганській області триває ліквідація 20 пожеж.

Найбільш масштабні з них:

1. Поблизу с. Боровеньки відбувається поширення верхової лісової пожежі на населені пункти с. Боровеньки, с. Кудряшовка, с. Щедрищево та дачні кооперативи. Приблизна площа загоряння – 400 Га. О 10:30 об’явлена та проводиться евакуація населення місцевими органами влади. Для гасіння пожежі залучено від ДСНС 17 одиниць техніки та 75 людей особового складу. Працює авіація ДСНС (АН-32П провели 3 скиди об'ємом 24 тони води).

Понад 3,3 мільярда гривень склала сума виторгу із застосуванням РРО за дев’ять місяців на Луганщині

За результатами проведених у січні-вересені цього року 129 фактичних та трьох документальних перевірок в сфері готівкових розрахунків, платникам донараховано 5 млн 121 тис. гривень штрафів.

В області на 1 жовтня 2020 року зареєстровано 2 тис. 776 реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Загальна сума виторгу за 9 місяців – 3 млрд 328 млн гривень, у т.ч. за вересень – 298 млн 87 тис. гривень.

За невикористання класичного або програмного РРО, не проведення розрахункових операцій через вже зареєстрований РРО передбачені наступні санкції:

Верховна Рада підтримала перезапуск програми «Пакунок малюка»

Верховна Рада України підтримала внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми». Мета законопроєкту – забезпечити новонароджених одноразовою натуральною допомогою у вигляді бебі-боксу з усіма необхідними речами для немовлят у перші роки життя.  

Бокси міститимуть пелюшки, засоби гігієни, боді, ковдри та інше.

До 31 грудня 2020 року закупівля товарів для комплектування «пакунків малюка» організовується та здійснюється через Управління ООН з обслуговування проєктів.

Оперативна інформація щодо ліквідації надзвичайної ситуації пов’язаної з лісовими пожежами на території Луганської області станом на 6 годину 2 жовтня

На території Луганської області продовжується гасіння понад 30 пожеж.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапив 31 населений пункт.

З найбільш складних 8 осередків: осередок №1 між населеними пунктами Байдівка та Половинкине (Старобільський район) о 12 год. 30 хв. 1 жовтня ліквідовано. Продовжується гасіння 7 основних осередків:

Важливо: Державна комісія ТЕБ та НС розглянула ситуацію щодо лісових пожеж в Луганській області

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 1 жовтня, розглянуто питання щодо надзвичайної ситуації у Луганській області, пов'язаної з лісовою пожежею.